Jokić briljirao i odveo osakaćeni Denver u polufinale! /video/

© AP Photo / Jack DempseySrpski košarkaš Nikola Jokić
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Pratite nas
Košarkaši Denver Nagetsa plasirali su se u polufinale Zapadne konferencije pobedom nad Portland Trejl Blejzersima u šestoj utakmici serije – 126:115. Srpski košarkaš Nikola Jokić uspeo je nemoguće, pošto je bez Džamala Mareja i Vila Bartona odveo ekipu iz Kolorada u drugu rundu plej-ofa.
Nagetsi su seriju uspeli da seriju završe posle šest odigranih mečeva (4-2) i u borbi za finale igraće protiv Finiks Sansa koji su eliminisali aktuelne šampione Los Anđeles Lejkerse.
U šestom duelu izabranici Majka Melouna uspeli su da u poslednjoj četvrtini reše pitanje pobednika dobivši ovaj period igre sa 28:14. Sjajnu odbranu odigrali su igrači Denvera, uz to su pogađali i u napadu, te se zasluženo nalaze u polufinalu Zapada.
Jokić je u završnici preuzeo stvari u svoje ruke, te je prvo poentirao za +8 na minut i po do kraja, a potom je i dodao asistenciju do Erona Gordona koji je na 50 sekundi do isteka vremena pogodio trojku i time prelomio utakmicu.
Ovakav rezultat niko nije predviđao ekipi iz Kolorada nakon što se povredio drugi najbolji košarkaš tima Džamal Marej. Kanađanin je bio izuzetno važan za igru Nagetsa, ali Jokić je još jednom pokazao o kakvom se igraču radi.
Srpski košarkaš je skupio ekipu oko sebe, rekao im da i dalje imaju šansu za visok plasman i to se protiv favorizovanih Blejzersa potvrdilo. U seriji je pobedio bolji tim, a ne individualci koje nesumnjivo bolje ima ekipa iz Oregona. 
Centar reprezentacije Srbije u šestoj utakmici na terenu je proveo 36 minuta i meč je završio sa 36 poena, osam skokova, šest asistencija, iz igre je šutirao 13/22, a sa linije za slobodna bacanja 8/8.
Jokića su pratili Majkl Porter junior sa 26 poena, Montej Moris je imao 22 i devet asistencija, Gordon je postigao 13, a Kampaco i Grin 10.
U poraženom timu istakao se Dejm Lilard sa 28 poena i 13 asistencija, a podbacio je Si Džej Mekalum koji je čitavu seriju odigrao ispodprosečno. 
Serija između Finiks Sansa i Denver Nagetsa počinje u ponedeljak. 
Portland – Denver 115:126 (2-4)
LA Lejkers – Finiks Sans 100:113 (2-4)
Amerikanac je postigao 55 poena, ali nije bio najbolji – zbog Jokića /video/
Blistavi um „šahiste“ iz Sombora /video/
Kada „čovek od čelika“ progovori srpski jezik – zbog Srbina /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala