- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Anketa: Dve trećine građana Srbije za vraćanje vojnog roka

© Sputnik / Aleksandar MilačićSrpski "super vojnici"
Srpski super vojnici - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2021
Pratite nas
Skoro dve trećine građana Srbije, odnosno 64,9 odsto ispitanih, podržava ponovno uvođenje obaveznog služenja vojnog roka, pokazuju rezultati ispitivanja javnog mnjenja Centra za geostrateška istraživanja i terorizam.
Najveći broj ispitanika (63,81 odsto) ocenio je da je Ratnom vazduhoplovstvu i protivvazdušnoj odbrani (RVPVO) neophodna modernizacija, a 25,22 odsto to smatra za Kopnenu vojsku.
Da je RVPVO napravio najviše pomaka u modernizaciji u poslednjih pet godina smatra 47,35 odsto učesnika ankete, a 24,14 odsto smatra da nijedan vid Vojske Srbije u tom periodu nije modernizovan.
Dve trećine ispitanih, odnosno 66,4 odsto, smatra da koncept militarizacije nije prevaziđen u 21. veku, 61,81 odsto smatra da je potrebno povećati mirnodopsko brojno stanje Vojske Srbije, dok 67,3 odsto misli daje potrebno povećati i rezervni sastav.
Vojnu neutralnost Srbije podržava 68,7 ispitanika, dok je 18,4 odsto protiv.
Vojnu neutralnost Srbije podržava 68,7 odsto ispitanih građana, dok 18,04 ima suprotan stav. Da neutralnost nije dugoročno rešenje smatra 41,97 odsto učesnika ankete, više od polovine smatra da Srbija ne bi trebalo da bude članica nekog vojnog saveza, dok 32,6 odsto smatra suprotno, preneo je Tanjug pisanje „Blica“.
Promocija mladih oficira ispred Skupštine Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
Ministar otkrio koliko će trajati vojni rok ako se vrati obavezno služenje vojske
Ministar odbrane objavio koliko bi Srbiju koštao obavezni vojni rok
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala