Ministar odbrane objavio koliko bi Srbiju koštao obavezni vojni rok

Pratite nas
Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da bi Srbiju povratak obaveznog vojnog roka na godišnjem nivou koštao osam milijardi dinara.

„Tu spada sve  — obuka, hrana, uniforme... Novca imamo jer je država mnogo snažnija i bolje stoji nego ranije. Bilo je i povećanja plata ove godine, pokazali smo da cenimo vojnike“, rekao je Stefanović, gostujući na TV Prva.

Najskuplje za svaku državu je da ne bude bezbedna i sigurna, istakao je Stefanović.

Iz promotivnog spota Vojske Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2021
Istraživanje: Koliko bi mladića otišlo u vojsku i u rat za Srbiju?
„Čuli ste juče dobre vesti o gradnji brze pruge. To možete samo u sigurnoj zemlji, a mi kao vojno neutralna zemlja hoćemo da imamo jaku vojsku“, rekao je Stefanović.

Na pitanje šta će biti ako nekom stigne poziv za služenje vojnog roka, a zaposlen je, Stefanović je odgovorio da će država naći zakonski okvir za to jer neko ko ode da služi svojoj zemlji ne može zbog toga da dobije otkaz.

Stefanović je rekao da Srbija hoće da nastavi sa nabavkom oružanja, ali na način koji kaže Generalštab, po njihovim procenama.

On je naveo da se nastavlja sa opremanjem PVO i ratnog vazduhoplovstva.

„Da naše pešadijske jedince stavimo u oklopne transportere, da se voze u našim vozilima, da se oslone na našu industriju, ali hoćemo i da kupujemo savremene sisteme“, naglasio je ministar odbrane.

Stefanović je napomenuo da država danas dobro ekonomski stoji i da je zato moguće povećavati plate vojnicima, preneo je B92.

„Hoćemo da kažemo vojnicima — opredelili ste se da čuvate zemlju, vi morate da budete poštovani i plaćeni“, kazao je Stefanović.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala