- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ubica naših tenkova: Šta američki mediji pišu o ruskom raketnom sistemu „Tosočka“

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaVišecevni raketni lanser TOS-2 "Tosočka" na Paradi pobede u Moskvi
Višecevni raketni lanser TOS-2 Tosočka na Paradi pobede u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2021
Pratite nas
Najnoviji ruski višecevni raketni lanseri TOS-2 „Tosočka“ mogu da unište američke tenkove, piše američki portal „Nešnal interest“.
Na portalu se navodi da Rusija trenutno vrši testiranje novih lansera čija je konstrukcija promenjena i u odnosu na ranije sisteme - TOS-2 je montiran na šasiju sa točkovima. Po ovoj osobini je sličan legendarnoj „Kaćuši“ koja je korišćena u periodu Drugog svetskog rata. Na novom TOS-2 se nalazi najnoviji mehanizam navođenja i upravljanja koji još više povećava borbeni potencijal.
TOS-2 je opremljen i sistemima za radio-elektronsku borbu sa visokopreciznim oružjem.
„Tosočka“ ima slabiju municiju nego njeni prethodnici, ali zato može da na neprijatelja obruši salvu raketa“, piše „Nešnal interest“.
Teški raketni lanser (TOS) je jedan od sistema naoružanja koji ima zadatak da onesposobi laka oklopna vozila, zapali i uništi građevine i neprijateljsku vojsku koja se nalazi na otvorenom, ali i u bunkerima.
Do uništavanja dolazi usled visoke temperature i velikog pritiska koji se stvara masovnom primenom reaktivnih projektila u termobaričkoj municiji.
Raketni sistemi BelGrad belruske vojske - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2021
Od „Kaćuše“ do „Grada“ - ruski raketni sistemi kroz osam decenija /video/
Sve o Rusiji pročitajte ovde.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala