- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizanov „iks faktor“ brine Stanojevića

© Foto : FK PartizanRikardo Gomeš
Rikardo Gomeš - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2021
Pratite nas
Rikardo Gomeš nastavio je da teroriše protivničke mreže. Partizanov napadač, ujedno i „iks faktor“ ove sezone, postigao je impozantnih 13 golova na 14 utakmica u svim takmičenjima. Ipak, ono što brine trenera Aleksandra Stanojevića jeste njegov prevremeni izlazak s terena u pobedi nad Anortozisom (2:0) u prvom kolu Lige konferencija.
Partizan je lako izašao na kraj sa Kipranima na gostujućem terenu, a jedan od najboljih po običaju je bio reprezentativac Zelenortskih ostrva Rikardo Gomeš.
Prvi gol dao je novajlija Kvinsi Menig, ali je Rikardova „bomba“ u jeku napada Anortozisa raspršila sve nade domaćina da može eventualno do izjednačenja.
Efektnim golom u 68. minutu Partizanova gol-mašina je nastavila fantastičnu seriju, praktično gol po meču.
Rikardo je sa devet pogodaka ubedljivo prvi strelac Superlige Srbije, ispred Đura Zeca iz TSC koji je postigao šest golova, kao i Đorđe Jovanović iz Čukaričkog.
Ono što posebno raduje sve kojima je crno-bela boja u srcu, jeste činjenica da je Gomeš nastavio golgeterski niz i u Evropi.
Posle pogodaka koj je davao DAC Stredi, Sočiju i Santa Klari, zatresao je mrežu i protiv Anortozisa, čime je protiv četiri ekipe postigao isto toliko golova.
Ipak, ono što brine Aleksandra Stanojevića pred najvažniji meč srpskog fudbala koji je zakazan za nedelju od 18 časova u Humskoj, je što Rikardo nije do kraja ostao na terenu, već je u jednom trenutku samo seo na travu, signalizirajući povredu i zatraživši izmenu.
Umesto njega je u 83. minutu ušao u igru Nikola Terzić, pa ostaje da se vidi da li je u pitanju bio samo premor i preventiva da se Rikardo sačuva za večiti derbi, ili se radi o lakšoj povredi koja bi mogla da ugrozi njegovo učešće u dvoboju sa ljutim rivalom Crvenom zvezdom.
Sigurno da Partizan sa njim i bez njega na terenu nije isti tim, kao i da je Gomeš najveća pretnja po gol Milana Borjana, svesni su toga i u Ljutice Bogdana.
Igor Vujačić i El Fardu Ben – FK Partizan i FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2021
SPORT
Srbija kolo vodi – san o dva mesta u Ligi šampiona postaje java
Detalj sa utakmice Anortozis – Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2021
SPORT
Prvenac Meniga i Gomešova „bomba“ za pobedu Partizana! /video/
Dejan Stanković, trener FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2021
SPORT
„Perfektno – ako neko poznaje bolje fudbal neka me ispravi“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala