- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Perfektno – ako neko poznaje bolje fudbal neka me ispravi“

© Foto : FK Crvena zvezdaDejan Stanković, trener FK Crvena zvezda
Dejan Stanković, trener FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2021
Pratite nas
Crvena zvezda je na najbolji mogući način otvorila grupnu fazu Lige Evrope, pobedivši Bragu rezultatom 2:1 (0:0), a trener Dejan Stanković nije krio oduševljenje zbog toga.
Nahvalio je Stanković svoje učenike, poručivši da mnogi nisu svesni koliko je ovo velika pobeda, pre svega, jer su Portugalci favoriti za osvajanje prvog mesta u Grupi F.
„Ne znam da li vam je jasno koliko je ovo velika pobeda. Braga igra strašan fudbal, četvrti su u Portugaliji. Rizikovao sam, nismo odstupili od naše formacije i naše igre. Patili smo, bili u problemu, ali nismo odustali od pobede. Ona je mnogo velika za klub i ove momke. Ovakva atmosfera postoji samo na Marakani i ja je mnogo poštujem. Sećam se kako mi je delovalo kad sam bio klinac. Još jednom svaka čast momcima, koji su taktički odigrali perfektnu utakmicu. Ako neko poznaje bolje fudbal, može da me ispravi“, bile su prve Dejanove reči.
A Zvezda je posle rovovske bitke u prvih 45 minuta u kojoj nije bilo pogodaka, uspela preko Rodića i Kataija da stigne do sva tri boda i vine se na čelo Grupe F, s obzirom na to da su Midtjiland i Ludogorec remizirali (1:1).
„Znao sam da treba da se poklope stvari da bismo dobili Bragu, ali smo krenuli sa tri boda“, rekao je Stanković koji se osvrnuo na reakciju ekipe posle primljenog gola odmah nakon vođstva.
„Meni je fenomenalna reakcija posle primljenog gola. Dodali smo po 'gasu', nismo se sklonili. Nekada te Bog nagradi kada pošteno odradiš posao. Idemo u kazneni prostor da damo gol. Fenomenalno izvedeno“, poručio je Stanković.
Brine povreda El Fardua Bena, mada je Stanković i po tom pitanju optimista.
„Ubeđen da je povreda Bena napor, samo je nastavio pakleni ritam u kojem je bio pre pauze. Odigrao je stvarno korektno, čekamo ga da se što pre vrati u tim“, zaključio je trener Crvene zvezde.
Crveno-beli naredni meč igraju u nedelju od 18 časova, kada je na programu večiti derbi u Humskoj.
Zvezdin test inteligencije: „Nećemo se uplašiti, rizikovaćemo ali pametno“
Zvezda na pogon Rodića i Kataija pobedila Bragu na startu Lige Evrope!
Aleksandar i Balša su krenuli Dejanovim stopama i izabrali Srbiju /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala