- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Organizacija bez premca: Kako izgleda povlačenje ruske vojske posle vežbi „Zapad 2021“/video/

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaZajedničke belorusko-ruske vojne vežbe "Zapad 2021"
Zajedničke belorusko-ruske vojne vežbe Zapad 2021 - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2021
Pratite nas
Jedinice kopnene vojske, avijacija i ratni brodovi Baltičke flote Rusije, koji su učestvovali u zajedničkim strateškim vežbama „Zapad 2021“, se vraćaju u baze.
Deo Kantemirovske divizije na poligonu Obuz-Lesnovski u Belorusiji je stigao na železničku stanicu gde će se izvršiti ukrcavanje vojne tehnike koja je tokom marša prešla udaljenost veću od 800 kilometara.
Vojnici Zapadnog vojnog kruga i Vazdušno-desantne vojske koji su na vežbama učestvovali na poligonu Brestski u Belorusiji takođe ukrcavaju tehniku na vozove. Tokom jučerašnjeg dana sa stanice Brest Južni je krenuo prvi ešalon sa naoružanjem i vojnom tehnikom.
U baze se vraćaju i avioni Il-76 Vojno-transportne avijacije iz Voronješke, Tambovske, Rjazanjske i Saratovske oblasti na bazne aerodrome.
Ratni brodovi i čamci Baltičke flote su izveli više od 20 borbenih vežbi, među kojima niz gađanja artiljerijskom municijom i torpedima, vežbe za otkrivanje mina, rešavali zadatke u otkrivanju plovnih objekata i vršili desant vojnika.
Podsetimo, zajedničke strateške vojne vežbe Rusije i Belorusije održavaju se svake druge godine. U vežbama je učestvovalo oko 200.000 vojnika, na stotine jedinica tehnike, uključujući tenkove, oklopna vozila, brodove i avijaciju. Manevri su održani istovremeno na 14 poligona u dve zemlje.
Konačan povratak vojske i tehnike u baze je planiran sredinom oktobra.
Samohodnыe artilleriйskie ustanovki (SAU) vo vremя osnovnogo эtapa učeniй Zapad-2021 na poligone Mulino v Nižegorodskoй oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
Završene strateške vežbe „Zapad 2021“: Ruska vojska spremna da trgne sve neprijatelje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala