- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Završene strateške vežbe „Zapad 2021“: Ruska vojska spremna da trgne sve neprijatelje

© Sputnik / Alexey Kudenko / Uđi u bazu fotografijaSamohodnыe artilleriйskie ustanovki (SAU) vo vremя osnovnogo эtapa učeniй "Zapad-2021" na poligone Mulino v Nižegorodskoй oblasti
Samohodnыe artilleriйskie ustanovki (SAU) vo vremя osnovnogo эtapa učeniй Zapad-2021 na poligone Mulino v Nižegorodskoй oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2021
Pratite nas
Završene su zajedničke strateške vežbe oružanih snaga Rusije i Belorusije „Zapad 2021“, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Kako se navodi u saopštenju vojnog resora, zvanična ceremonija zatvaranja održana je u nižegorodskom poligonu Mulino.

„Vežbe 'Zapad 2021' pokazale su da možemo u kratkom vremenskom periodu da formiramo moćne jedinice različitih vidova vojske, da isplaniramo borbena dejstva u svim pravcima, sprečimo svaku agresiju, kao i da odlučnim napadom urazumimo i trgnemo svakog neprijatelja“, izjavio je zamenik ministra odbrane general-pukovnik Junus Bek Jevkurov.

U manifestacijama su učestvovale jedinice Zapadnog vojnog okruga oružanih snaga Rusije, predstavnici štaba koji je rukovodio vežbama i predstavnici vojnih kontingenata oružanih snaga Jermenije, Belorusije, Indije, Kazahstana, Kirgizije, Mongolije, kao i predstavnik vojne delegacije Šri Lanke.
Podsetimo, zajedničke strateške vojne vežbe Rusije i Belorusije održavaju se svake druge godine. U vežbama je učestvovalo oko 200.000 vojnika, na stotine jedinica tehnike, uključujući tenkove, oklopna vozila, brodove i avijaciju. Manevri su održani istovremeno na 14 poligona u dve zemlje.
Zajedničke belorusko-ruske vojne vežbe Zapad 2021 - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
„Zapad 2021“: Munjevita akcija ruske vojske u vazduhu, na kopnu i vodi /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala