- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinski poslanik: kad je Zelenski počeo da mrzi Ruse?

© AFP 2023 / Ukraine Presidential Press ServicePredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2021
Pratite nas
Poslanik ukrajinske opozicione stranke proruske orijentacije „Opoziciona platforma – za život“ Ilja Kiva ukazao je u jednoj TV emisiji da je trenutak kada je Vladimir Zelenski stupio na dužnost predsednika Ukrajine bio i prelomna tačka posle koje se njegov stav prema Rusima dijametralno promenio i pretvorio u mržnju.
Poslanik je podsetio da nasuprot sadašnjoj dominantno agresivnoj retorici Zelenskog u periodu pre početka političke karijere to nije bio slučaj.
„U kom momentu je Zelenski počeo da doživljava Ruse kako neprijatelje? Jer 2014. godine je uspešno nastupao u Lugansku, Gorlovki… I onda je govorio da smo jedan narod, da imamo zajedničku istoriju. I ispada da čim čovek pređe prag vlasti odmah počinje da doživljava Ruse kao neprijatelje.. Bilo je potrebno da pređe prag vlasi i da se dijametralno promeni, odjednom je osetio pretnju, mržnju i njegova životna želja je postao beskonačni, beskompromisni rat“, rekao je Kiva.
Prema rečima poslanika, izjave Zelenskog o rešenju sukoba u Donbasu silom i „ratu“ s Rusijom usmereni na domaću publiku jer se na taj način mogu sakriti neuspesi i promašaji Kijeva.
Bez obzira na to, takva strategija sve je manje efikasna jer Ukrajinci predstaju da veruju u takve izjave.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2021
Lavrov izrevoltiran zbog Zelenskog: „Sluga naroda“ – tera narod?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala