- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Odjeci haosa u Bernu – nokaut redara, Oleove greške i blamaža Engleza /video/

© REUTERS / ARND WIEGMANNDžesi Lingard – detalj sa utakmice Jang Bojs – Mančester junajted
Džesi Lingard – detalj sa utakmice Jang Bojs – Mančester junajted - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2021
Pratite nas
Fudbaleri Mančester junajteda na očajan način startovali su novu kampanju u Ligi šampiona, pošto su poraženi na gostovanju od Jang Bojsa u utakmici koja je obilovala incidentima i katastrofalnim potezima.
Crveni đavoli“ puni optimizma došli su u Bern, što zbog odlične forme u kojoj se nalaze, što zbog euforije koja i dalje vlada zbog dolaska Kristijana Ronalda.
Međutim, da bi nešto moglo da krene po zlu videlo se pre početka utakmica kada je Ronaldo nenamerno nokautirao redara snažnim udarcem.
Ronaldo je odmah prišao da se izvini i na sreću, posle ukazane pomoći, sa redarom je sve bilo u redu.
Utakmica je dobro počela za Junajted, igrao se 13. minut kada je Bruno Fernandeš poslao odličnu loptu ka Ronaldu, a ovaj rutinski pogodio za 0:1.
Ipak, od tog trenutka, pa do kraja utakmica igralo se uglavnom ispred gola Davida de Hee. Da sve bude još gore za Junajted u 35. minutu Aron Van-Bisaka isključen je zbog oštrog starta.
Ovo je bio udarac za ekipu iz Mančestera, ali kvalitet je i dalje bio na njihovoj strani i očekivalo se da će biti makar ravnopravan rival do kraja susreta.
Međutim, to se nije desilo. Jang Bojs je bio mnogo bolji rival do kraja meča i na njihovu sreću uspeli su to da pokažu i na semaforu.
U 66. minutu Engamaleu se našao na pravom mestu i poslao loptu iza leđa De Hee.
Nastavili su se žestoki napadi švajcarske ekipe, a u 72. minutu videli smo kukavički potez Ole Gunara Solskjera.
Norvežanin je odlučio da izvede Ronalda i Fernandeša iz igre, a umesto njih u igru su ušli dosta defanzivniji Džesi Lingard i Nemanja Matić.
Imao je Junajted igrača manje, ali utisak je bio da imaju trojicu manje u igri i to je poražavajuće za tim takvog renomea.
Jang Bojs je pretio, u poslednjih 10-ak minuta trajala je opsada gola Davida de Hee i baš kada je utisak bio da će se rezultat ostati 1:1, desila se katastrofalna greška Lingarda.
Želeo je da vrati loptu do De Hee, poslao je sporu loptu i Siebaču je presekao i rutinski savladao španskog čuvara mreže.
Usledila je euforija na tribinama i posle nekoliko sekundi utakmica je bila gotova.
Junajted je tako doživeo sedmi poraz u Ligi šampiona otkako ekipu u tom takmičenju vodi Ole Gunar Solskjer, što je očajan podatak jer je Norvežaninu ovo bila tek 11 utakmica kao menadžera „crvenih đavola“ u elitnom evropskom fudbalskom klupskom takmičenju.
Ekipa sa Old Traforda uputila je samo dva udarca ka golu švajcarskog šampiona, i to im je najgori napadački učinak u Ligi šampiona u poslednjih 18 godina.
Junajted je odigrao katastrofalnu utakmicu i moraće u narednim duelima da podignu nivo ukoliko žele plasman u nokaut fazu elitnog takmičenja.
Ronaldo je zaboravljen, ali Mesi nije!
Rusko veče u Londonu – i zvižduci za lažnog pobednika /foto, video/
Sramotna greška Engleza – srećom, bez posledica /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala