- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Standardno – ne veruje se u nas, ali mi igramo za Srbiju!“

© Foto : CEVSlobodan Kovač, selektor odbojkaša Srbije
Slobodan Kovač, selektor odbojkaša Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2021
Pratite nas
Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač rekao je posle plasmana u polufinale Evropskog prvenstva, da ga raduje dobra igra njegove ekipe.
Srbija je sa 3:0 bila bolja od Holandije i čeka boljeg iz duela Italije i Nemačke koji se igra u sredu od 16.00.
„Danas smo igrali dobro, koncentrisano. Znali smo kad ih pomerimo servisom da ćemo olakšati sebi mnogo jer ne igraju sa srednjim blokerima. Zaustavili smo jedini na ovom šampionatu njihovog najboljeg napadača Aziza, tako da je to mnogo doprinelo krajnjem rezultatu“, rekao je Kovač.
On kaže da ga dobar nastup ohrabruje.
„Ono što treba da raduje je dobra igra. Standardno je da se ne veruje u nas, ali mi igramo za grb Srbije, za sebe i to je najvažnije. Daćemo sigurno sve od sebe“, istakao je Kovač.
Tehničar Nikola Jovović rekao je da je ekipa „živela za trenutak“.
„Iskreno, nismo želeli da idemo kući jer bismo se onda vratili brže u klubove. Šalim se naravno. Teška utakmica, nimalo laka, nimalo jednostavna, čak sam u jednom trenutku osetio u ekipi neku nesigurnost“, rekao je Jovović.
On je istakao da je bilo presudno što nisu mnogo grešili.
„Energetski smo izneli ovu utakmicu i smanjili smo greške na minimum. Vrlo težak turnir, napokon ćemo imati tri dana odmora i gledajte nas za vikend“, dodao je Jovović.
Aktuelni prvaci Evrope će se za plasman u novo finale boriti sa pobednikom četvrtfinala u kojem se sastaju Italija i Nemačka.
„Obe ekipe su odlične. Italija je podmlađena, Nemačka baš iskusna, nekolicini igrača je ovo poslednji turnir, ali na nama je da mislimo na nas“, rekao je Jovović.
Odbojkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2021
SPORT
Moćna Srbija je u polufinalu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala