- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Đukanovićeva poseta Hrvatskoj: Ide na Brione i odaje počast hrvatskim braniteljima

© AP Photo / Risto BozovicMilo Đukanović
Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2021
Pratite nas
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović otputovaće sutra u dvodnevnu uzvratnu zvaničnu posetu Republici Hrvatskoj, na poziv predsednika Zorana Milanovića. Đukanović će, između ostalog, tokom posete Hrvatskoj položiti venac i odati počast hrvatskim braniteljima i civilima poginulim tokom tzv. „Domovinskog rata“.
Nakon ceremonije dočeka sa najvišim vojnim i državnim počastima, predsednici Đukanović i Milanović razgovaraće u četiri oka, a razgovor će nastaviti na susretu delegacija Crne Gore i Hrvatske.
„Tokom zvanične posete, predsjednik Đukanović će se susresti i sa predsednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem, kao i sa predsednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem koji će u čast predsednika Đukanovića prirediti i radni ručak“, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta, prenosi RTCG.
Istog dana, Đukanović će, kako je najavljeno, položiti venac na spomenik „Glas hrvatske žrtve-Zid boli“ na Gradskom groblju Mirogoj. Taj spomenik posvećen je hrvatskim vojnicima i civilima poginulim u sukobu u toj državi početkom devedesetih, prilikom secesije Hrvatske od Jugoslavije, koji u Hrvatskoj zovu Domovinski rat.
„Predsednik Đukanović će se tokom posete Zagrebu sastati i sa predstavnicima Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske. Drugog dana posete, predsednik Crne Gore Milo Đukanović boraviće na Brionima gde će mu domaćin biti predsednik Hrvatske Zoran Milanović“, navodi se u saopštenju.
Zoran Milanović i Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2021
REGION
„To su deseterci Njegoša, tu nema vlasti“: Hrvatski predsednik vređa Crnu Goru, a kad je bio Milo...
Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2021
REGION
Milo preko hrvatskih medija vređa i udara na Crkvu, Srbiju i Rusiju, a i opet bi u šumu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala