- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Američki mediji: Vašington pod hitno da počne da se zbližava sa Moskvom

© PixabaySAD Rusija - ilustracija
SAD Rusija - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2021
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države moraju hitno da počnu da se zbližavaju sa Rusijom kako bi sprečile dalje jačanje saradnje Moskve i Pekinga, piše časopis „Ameriken konzervativ“.
Prema mišljenju autora članka Teda Karpentera, Vašington trenutno vodi Hladni rat na dva fronta, što mu ne dozvoljava da efikasno koristi postojeće strateške resurse.
Agresivna politika SAD, izražena u trgovinskim sporovima sa Kinom i mnogobrojnim diplomatskim skandalima sa Rusijom, omogućava oponentima da jačaju ekonomske i vojne veze, smatra autor članka.

Karpenter predlaže vlastima da jasno definišu na koju bi državu Amerika trebalo da se usredsredi. S tim u vezi, ocenio je da bi zbog razmere ekonomije trebalo izabrati Kinu, što znači da bi Bela kuća morala da uspostavi znatno miroljubiviju politiku prema Moskvi.

U isto vreme, autor je apelovao da se smanji američko prisustvo u drugim regionima sveta. On je podsetio na vojsku u Siriji i Avganistanu, kao i na borbu protiv vlasti Kube, Venecuele i Nikaragve.
Takođe, nazvao je nedavno povlačenje američkih trupa iz Avganistana izuzetkom od pravila i dodao da pokušaji premeštanja baze u zemlje Srednje Azije čine to manje značajnim.
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2021
Bela kuća o budućim rusko-američkim odnosima: Priča nije završena – tek počinje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala