Bivši talibani sa oružjem pre njihovog predavanja u Džalalabadu, 2015. - Sputnik Srbija, 1920
Kriza u Avganistanu
Najnovije informacije, fotografije i video snimci, kao i reakcije iz celog sveta na novonastalu krizu u Avganistanu...

Talibani pronašli novac i zlatne poluge u kući bivšeg potpredsednika Avganistana /video/

© AP Photo / Bernat ArmanguePripadnici pokreta Taliban ispred Univerziteta u Kabulu
Pripadnici pokreta Taliban ispred Univerziteta u Kabulu - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2021
Pratite nas
Militanti pokreta Taliban (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) pronašli su oko 6 miliona dolara i najmanje 15 zlatnih poluga u kući bivšeg potpredsednika Avganistana Amrulaha Saleha, koji se proglasio za predsednika zemlje, prenosi agencija Hama pres.
Agencija navodi da se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem talibani pokazuju blago koje su našli u Salehovoj rezidenciji.
Izvor u pokretu potvrdio je za Sputnjik da su „u kući potpredsednika pod vladom Ašrafa Ganija pronađene ogromne sume novca“.
Kako prenosi agencija, ni Saleh ni pripadnici snaga otpora još nisu prokomentarisali snimak.
Početkom avgusta talibani su pojačali ofanzivu protiv vladinih snaga u Avganistanu. Militanti su 15. avgusta ušli u glavni grad i preuzeli kontrolu nad predsedničkom palatom, a 16. avgusta su objavili da je rat u Avganistanu završen i da će državno uređenje biti određeno u bliskoj budućnosti. U noći 31. avgusta američka vojska napustila je aerodrom u Kabulu, čime je prekinuto skoro 20-godišnje američko vojno prisustvo u Avganistanu. Talibani su 6. septembra objavili da je i Pandžšir, poslednja od 34 avganistanske provincije, prešao pod njihovu kontrolu. Sledećeg dana objavljen je sastav privremene vlade Avganistana: na njenom čelu će biti Muhamed Hasan Ahund, koji je tokom prve vladavine Talibana bio ministar spoljnih poslova i nalazi se pod sankcijama UN.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala