- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbi u četvrtfinalu, ali selektor jasan: Ovo je alarm i velika opomena!

© Foto : CEV/PIOTR_SUMARAOdbojkaši Srbije u meču protiv Ukrajine na Evropskom prvenstvu
Odbojkaši Srbije u meču protiv Ukrajine na Evropskom prvenstvu - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2021
Pratite nas
Slobodan Kovač, selektor odbojkaške reprezentacije Srbije, nakon utakmice osmine finala sa Turskom istakao je da je to alarm za srpske odbojkaše koji moraju da igraju sigurnije.
Odbojkaši Srbije preživeli su pravu dramu u meču osmine finala protiv selekcije Turske, ali su uspeli da slave nakon borbe u pet setova.
Selektor Kovač zadovoljan je kako su momci otvorili meč, ali je istakao da se kasnije jasno videlo da šampioni Evrope imaju problem sa prijemom servisa.
„Znali smo da će biti teško, ali mislim da nismo iskoristili priliku. Odlično smo igrali u drugom setu, imali pet poena prednosti i onda kao da je neko ugasio svetlo. Imali smo mnogo straha, iako smo imali reakciju. Imali smo i velikih problema sa prijemom servisa, a mislim da ova posta to ne bi trebalo da ima“, nije u potpunosti zadovoljan Kovač.
Ipak, Srbija je u četvrtfinalu, a selektor veruje da će odbojkašima tesna pobeda biti snažna opomena pred narednu utakmicu.
„Normalno je da se ne sluša puno kada je situacija teška, ali najvažnije je da smo do došli do pobede. Kada se igra na ispadanje nije bitno da li se pobeđuje 3:0 ili 3:2. Nadam se da će nam ovo biti jedna velika opomena. Ne smemo da očekujemo da protivnik sam sebe pobedi“, objasnio je Kovač.
Pre meča srpski odbojkaši istakli su da je selekcija Turske neugodan protivnik što se u osmini finala i ispostavilo. Kovač je nakon pobede potvrdio reči šampiona Evrope, ali i dodao da Srbi moraju agresivnije.
„Turska ima mlade i interesantne igrače. Mi smo njihovog glavnog igrača zaustavili, ali neke taktičke zamisli nismo pratili, pa smo poen po poen gubili. Nismo završili neke idealne lopte i mogli smo da budemo mnogo više kažnjeni. Ko zna zašto je to dobro. Ovo je jedan alarm da budemo mnogo agresivniji“, zaključio je selektor odbojkaške reprezentacije Srbije.
Utakmicu četvrtfinala „plava četa“ igraće protiv Holandije u utorak 14. septembra od 20:30 časova.
Odbojkaši Srbije u meču protiv Ukrajine na Evropskom prvenstvu - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
SPORT
Srbija posle drame u pet setova pobedila Tursku
Muška odbojkaška reprezentacija Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2021
SPORT
Rusija preko Ukrajine do četvrtfinala Evropskog prvenstva
Smeč Nemanje Petrića i blokada nemačkih odbojkaša u prvom meču naše reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2021
SPORT
Kapiten se vratio među „orlove“ – u ključnom trenutku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala