- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pala je krv, želeli su skandal, ali je Srpkinja pokazala čvrstu ruku

© AP Photo / Frank Franklin IIEma Radukanu US Open
Ema Radukanu US Open - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
Pratite nas
Srpkinja Marijana Veljović sudila je finale u ženskoj konkurenciji US Opena i bila je na visini zadatka. Posebno u samom finišu susreta kada je Ema Radukanu krvarila i meč sa Lejlom Fernandez morao je da bude prekinut.
Igrao se drugi set, teniserka iz Velike Britanije vodila je 5:3 i morala je da se suočava s brejk loptom (30:40) da bi zbog rasekotine koju je imala ispod kolena počela da joj curi krv.
Od preterane jurnjave za lopticom u jednom trenutku je proklizala i ogrebala koleno blizu osnovne linije, što je bio posao za fizioterapeuta.
Jasno je da je Marijana Veljović premaunapred definisanim pravilima dozvolila medicinski tajmaut za Emu , ali to se nije dopalo Fernandezovoj koja je bila uznemirena zbog takve odluke.
Takoeđ, bio je to povod da se na društvenim mrežama povede pravi „mali rat“.
Pojedincima je zasmetalo što je prekid usledio usred gema i to na Lejlinu brejk loptu, ali je jasno da je Srpkinja donela ispravnu odluku, pokazavši čvrstu ruku i smirenost u trenucima najveće napetosti na „Artur Eš“ stadionu.
Na kraju se Ema Radukanu vratila na teren i uspela da spasi brejk loptu, kasnije i da osvoji gem, ujedno i set i meč, čime je ispisala istoriju na poslednjem ovogodišnjem Grend slemu.
Podsetimo, teniserka iz Velike Britanije stigla je u Njujork kao kvalifikantkinja i uspela je da osvoji trofej bez izgubljenog seta, te će od ponedeljka zabeležiti neverovatan skok na VTA listi sa 150. na 23. poziciju.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
SPORT
Novakov veliki dan – „spreman sam“
Ema Radukanu - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
SPORT
Britanka ispisala istoriju: Od kvalifikacija do pehara US Opena
Ema Radukanu US Open - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
SPORT
U njenoj priči sve je naopako i to je čini jedinstvenom!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala