- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Moskva i Minsk imaju dovoljno neprijatelja koji ne sede skrštenih ruku

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
Pratite nas
Politička integracija Rusije i Belorusije za sada nije tema razgovora, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Govoreći o već dogovorenim integracionim programima, on je naglasio da će njihova realizacija biti korisna za obe države.

"To je ono što će na kraju koristiti dvema državama. Nije da će jedna država biti u plusu, a druga u minusu - obe država će biti na dobitku", rekao je Peskov u intervjuu beloruskoj televiziji ONT.

Prema rečima Peskova, Rusija i Belorusija imaju dovoljno, "ne samo zlonamernih", već i "neprijatelja koji ne sede skrštenih ruku".
"Sve ove kritike nisu ništa drugo do manifestacija zlonamernosti", rekao je portparol Kremlja komentarišući teorije da će integracije u okviru Savezne države učiniti jednu državu zavisnu od druge.
Rusija za sada nije spremna za političku integraciju u Saveznoj državi, ali takva mogućnost u teoriji postoji, dodao je on.
"U ovom trenutku nama reči o političkoj integraciji. Ona je teoretski moguća, ako bude u interesu dve države. Sada je niko ne priprema, jer je to potpuno drugi nivo integracije za koju trenutno nismo spremni", rekao je on.
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
RUSIJA
Lukašenko: Pojavljuju se novi rizici na zapadu Savezne države
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala