- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko: Pojavljuju se novi rizici na zapadu Savezne države

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da su se pojavili novi rizici i pretnje na zapadu Savezne države i zaoštrila situacija na granicama zemalja Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB).
„Završena je prva faza zajedničkih vežbi ‘Zapad 2021’. Ovo je jedan od najvažnijih događaja obuke oružanih snaga koji se sprovodi u kontekstu hibridne agresije Zapada na Belorusiju i Rusiju koja ne prestaje. Vidimo nove rizike i izazove na zapadu Savezne države, pogoršanje situacije na granicama država-članica ODKB-a“, rekao je Lukašenko na ceremoniji odlikovanja vojnika koji učestvuju u belorusko-ruskim vežbama „Zapad 2021“, prenosi novinska agencija BelTA.
Predsednik je primetio da stvoreno okruženje za obuku omogućava poboljšanje veština u izvođenju zajedničkih borbenih dejstava za odbijanje agresije.
Obraćajući se učesnicima vojnih vežbi, beloruski lider je rekao da su njihova dejstva potvrdila visoku spremnost vojski Rusije i Belorusije za obezbeđivanje suvereniteta i nezavisnosti dveju država.
Praktična faza belorusko-ruskih strateških vojnih vežbi „Zapad 2021“ održava se od 10. do 16. septembra na devet poligona Rusije i pet poligona Belorusije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala