- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Posle burne reakcije Moskve Amerikanci odobrili akreditaciju ruskom novinaru

© Sputnik / Vera Golosova / Uđi u bazu fotografijaPosle burne reakcije Moskve Amerikanci odobrili akreditaciju ruskom novinaru
Posle burne reakcije Moskve Amerikanci odobrili akreditaciju ruskom novinaru - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2021
Pratite nas
Organizatori svečanosti u čast žrtava terorističkih napada na SAD 11. septembra 2001. godine odobrili su akreditaciju izveštaču ruske agencije RIA Novosti nakon burne reakcije Moskve na prvobitnu odluku da se akreditacija uskrati.
U novom odgovoru dopisništvu RIA Novosti američki organizator potvrđuje da je akreditacija odobrena ali da na događaj može da dođe samo jedan novinar „zbog velikog broja zahteva a malog broja mesta“.
Podsetimo, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je juče da je ruskim medijima na Zapadu praktično objavljen rat.
Lavrov je to izjavio komentarišući to što Britanija nije izdala vizu ruskom novinaru i najnoviji slučaj – uskraćivanje akreditacije novinarima RIA Novosti za izveštavanje sa svečanosti povodom 20. godišnjice od terorističkih napada na Njujork i Vašington.
Dmitrij Kiseljov, generalni direktor „Rusija sevodnja“ čiji je agencija RIA Novosti deo, nazvaoje to novom hajkom protiv medija.
Podsetimo, poziv za podnošenje zahteva za akreditaciju za taj događaj stigao je 20. avgusta, a novinari RIA novosti su poslali neophodnu dokumentaciju u roku od sat vremena.
Danas su dobili odgovor u kojem se navodi da im se ne može izaći u susret „zbog velikog broja zahteva i nedovoljnog broja mesta“ i napominje da nikome „ko nije akreditovan neće biti dozvoljeno da prisustvuje svečanosti“.
Amerika obeležava dve decenije od najsmrtonosnijeg terorističkog napada na njenom tlu u kojem je 2.977 ljudi.
Kako će Bajden porodicama žrtava 11. septembra objasniti Avganistan I Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2021
Podkast
Kako će Bajden porodicama žrtava 11. septembra objasniti Avganistan I Svet sa Sputnjikom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala