- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Kako će Bajden porodicama žrtava 11. septembra objasniti Avganistan I Svet sa Sputnjikom

Pratite nas
Amerika ove nedelje obeležava dve decenije od najsmrtonosnijeg terorističkog napada na njenom tlu posle koga više ništa nije bilo isto u životima i Amerikanaca, a i sveta. Uoči godišnjice napada 11. septembra u kom je stradalo 2.977 ljudi, predsednik SAD Džo Bajden najavio je da će skinuti oznaku tajnosti sa dokumenata vezanih za te tragične događaje.
Dokumenti o devetnaest otmičara aviona iskorišćenih u napadima biće objavljeni u nekoliko etapa, a prvi najkasnije 11. septembra. Da li Bajden želi da se sazna puna istina o 11. septembru ili samo pokušava da skrene pažnju sa fijaska intervencije u Avganistanu koja je počela s obrazloženjem borbe protiv terorizma? Kako će porodicama žrtava objasniti da su sada talibanski teroristi vlast u Avganistanu? Može li ta zemlja opet postati izvor terorističke pretnje? Hoće li obelodanjivanje dosad tajnih informacija staviti tačku na brojne teorije zavere? Zašto tek sad počinje saslušanje petorici pritvorenika Gvantanama optuženih za učešće u napadima? Da li je u obračunu s terorizmom nepovratno stradala i američka demokratija?
O ovoj temi u emisiji "Svet sa Sputnjikom" govorili su: dr Mina Zirojević iz Instituta za uporedno pravo, politikolog Aleksandar Pavić i politički analitičar iz Vašingtona Obrad Kesić.
Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.
Kako će Bajden porodicama žrtava 11. septembra objasniti Avganistan I Svet sa Sputnjikom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala