Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Novi napad na imovinu Srba na Kosmetu: Obijena kuća u Orahovcu

© Sputnik / Dejan SimićOrahovac
Orahovac - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2021
Pratite nas
Porodična kuća penzionera Nebojše Grkovića iz Orahovca obijena je tokom jučerašnjeg dana, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
Do napada je, kako navode, došlo dok se Nebojša sa suprugom nalazio na lekarskim pregledima i vakcinaciji van Orahovca, a po povratku je zatekao ispreturanu kuću i razbacane stvari.
Njegova kuća nalazi se tik uz albanski deo Orahovca i Grkovići, kao i njihove komšije, više puta do sada su bili meta raznih provokacija, a sada i konkretnog incidenta, kažu u Kancelariji te dodaju da je ovo drugi napad u Orahovcu za svega dva dana, "što može da ukazuje da je po sredi organizovana akcija zastrašivanja srpskog življa u ovoj sredini".
"Ovaj incident ne sme se posmatrati izolovano, već u kontekstu pritisaka na preostale Srbe u Orahovcu da ovde nisu dobrodošli i da im se ugrožava egzistencija. A s obzirom da na putu koji vodi ka kući Grkovića postoje sigurnosne kamere, očekujemo da počinioci u najkraćem vremenu budu otkriveni i privedeni pravdi", poručili su iz Kancelarije za KiM, preneo je Tanjug.
Kamenovana kuća Mirjane Dedić u Orahovcu - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2021
SRBIJA
Kamenovana srpska kuća u Orahovcu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala