Bivši talibani sa oružjem pre njihovog predavanja u Džalalabadu, 2015. - Sputnik Srbija, 1920
Kriza u Avganistanu
Najnovije informacije, fotografije i video snimci, kao i reakcije iz celog sveta na novonastalu krizu u Avganistanu...

Lavrov o povlačenju NATO-a iz Avganistana: Muko moja, pređi na drugog

© Foto : MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2021
Pratite nas
Optužujući bivšu avganistansku vladu na čelu sa Ašrafom Ganijem da je nesposobna da situaciju drži pod kontrolom, NATO je prebacio krivicu pred njihova vrata, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Čuo sam izjavu generalnog sekretara NATO, gospodina Jensa Stoltenberga, koji je krivicu za trenutnu situaciju svalio na bivšu avganistansku vladu i oružane snage, koje navodno nisu mogle da drže situaciju pod kontrolom“, kazao je Lavrov na konferenciji za novinare posle razgovora sa katarskim kolegom Muhamedom bin Abdulrahmanom el Tanijem.

„U najmanju ruku, na pamet mi pada stara ruska poslovica o prebacivanju krivice poput `muko moja pređi na drugog`“, istakao je on.
Ruski diplomata je kazao i da u rešavanju problema izbeglica iz Avganistanu treba da budu uključene sve strane koje su dopustile da dođe do ove krize.
„Humanitarne posledice svega što se dogodilo su veoma teške, zabrinuti smo zbog porasta pretnje koja može da se prelije u Evropu. Mi se zalažemo sa što brže rešavanje tog problema. U tom procesu treba da budu uključene sve strane koje su dopustile da se ovo dogodi“, zaključio je on.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala