- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Šta sve možete očistiti medicinskim alkoholom

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaRadnica briše staklo u restoranu u moskvi
Radnica briše staklo u restoranu u moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2021
Pratite nas
Gotovo svi u kući imaju flašu medicinskog alkohola. Najčešće se koristi za dezinfekciju, ali ga takođe možete koristiti za čišćenje nekoliko vrsta površina.
Medicinski alkohol može ukloniti mrlje od markera s površina kao što su plastični laminat, mramor i slično. Nanesite malu količinu i odmah prebrišite.
Na ogledalu u kupatilu završe tragovi laka za kosu ili paste za zube. Poprskajte ga alkoholom i prebrišite. Takođe ga možete upotrebiti za čišćenje umivaonika, pločica itd.
Vodene mrlje možete ukloniti sa slavina i sudopera od nerđajućeg čelika tako što ćete naneti alkohol. Takođe je koristan prilikom brisanja otisaka prstiju i mrlja od masnoće.
Čišćenje automobilskih prozora tokom hladnih meseci može biti iritantno. Alkohol može sprečiti stvaranje mraza. Pomešajte pola šolje medicinskog alkohola s litrom vode i nanesite na prozore. Da biste održali efikasnost, ponovite postupak svaki put kad operete automobil i nakon obilnih kiša.
Obrišite mobilni telefon, tastaturu računara i slične predmete krpom koja je navlažena alkoholom (nemojte sipati previše) kako biste uklonili nakupljenu prljavštinu.
Dezinfekcijsko sredstvo za ruke možete napraviti tako što ćete pomešati 2/3 čaše medicinskog alkohola s 1/3 čaše aloe vera gela. Možete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja za prijatniji miris, prenosi portal Kliks.
Rešite se masnih naslaga sa šporeta i kuhinjskih elemenata tako što ćete ih obrisati spužvom ili krpom namočenom u alkohol.
Dezinfekciono sredstvo i ubrus za ruke - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2020
Čudna posledica korišćenja gela za dezinfekciju ruku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala