- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vujošević: Zvezda je napravila ratnički tim, Petrušev je pogrešio

© Sputnik / Maša RadovićBivši trener KK Partizan Duško Vujošević
Bivši trener KK Partizan Duško Vujošević - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2021
Pratite nas
Duško Vujošević, proslavljeni srpski trener, rekao je da je Filip Petrušev pogrešio što je umesto Partizana izabrao da pređe u Anadolu Efes.
Vujošević, najtrofejniji trener u istoriji Partizana, pozdravio je potez Željka Obradovića da se vrati u srpsku košarku (Partizan), ali je isto tako rekao da je potrebno vreme.
Takođe, proslavljeni srpski trener dotakao se kratko i Crvene zvezde za koju kaže da je okupila dobar, ratnički tim, ali i da će ekipi faliti Lendri Noko – prošlogodišnji centar
„Naravno da navijam za Partizan, mislim da i njima isto treba centar. Tipovali su na Petruševa, Zvezda je isto imala veliku interes za njega... Mislim da je Petrušev pogrešio (što nije prešao u Partizan), ali ima i do menadžera, pošto su i Zvezda i Partizan imali interesa. Onda je odlučeno da ode na treće mesto i da se pomalo zameri i jednim i drugima, a ne puno jednom od ta dva kluba“, rekao je Vujošević u emisiji „Među nama“ na TV Nova.
© Foto : ABA liga/Mega Sokerbet/Ivica VeselinovFilip Petrušev, košarkaš Mege
Filip Petrušev, košarkaš Mege  - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2021
Filip Petrušev, košarkaš Mege
Filip Petrušev iza sebe ima jednu od najdominantnijih sezona u istoriji ABA lige, ali nije imao sreće na NBA draftu, te ga je izabrala ekipa kojoj u ovom trenutku nije potreban centar – Filadelfija 76ers.
Siksersi u sastavu imaju Džoela Embida i Andrea Dramonda, pa Petrušev ne bi imao prostora i zbog toga se vratio u Evropu.
Petrušev se nije vratio u Evropu da bi ovde i ostao, pošto je cilj da zaigra u NBA, i zbog toga, navodno, nije želeo da prihvati višegodišnje ugovore, a takođe ni Partizan, navodno, nije želeo da ga dovede na samo godinu dana.
Zbog toga je odluka pala na Anadolu Efes, aktuelni šampion Evrope, sa kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.
Cilj je da sledećeg leta pokuša da dođe do NBA ugovora, a i ne samo to, već da se izbori i za minutažu i veću ulogu u nekoj ekipi iz SAD.
Pesnička komunikacija, „provokacije“ i ratnička odbrana – kako je Jugoslavija pokorila Evropu
Dve decenije od Peđinih 30 poena Špancima
Pešić blizu klupe Srbije, ali...: „Mi u Pirotu kažemo – nemaju si drugu rabotu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala