- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nastavlja se najlepša bajka US Opena – čudo od deteta je u finalu!

© Danielle ParhizkaranLejla Fernandez
Lejla Fernandez - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2021
Pratite nas
Devetnaestogodišnja teniserka iz Kanade Lejla Fernandez, pobedila je drugu igračicu planete Arinu Sabalenku - 7:6, 4:6, 6:4 i plasirala se u finale US Opena, gde je čeka još jedna tinejdžerka Ema Radukanu, koja je eliminisala Mariju Sakari (6:1, 6:4).
Kanađanka je postala najmlađa finalistkinja na jednom Grend slem turniru još od Ruskinje Marije Šarapove na Vimbldonu 2004. godine.
Nije dobro počeo meč po čudo od deteta iz Kanade, s obzirom na to da je Sabalenka ekspresno stigla do 3:0 u gemovima, prepustivši Lejli samo jedan poen.
Ali, onda je došlo do drastične promene u igri perspektivne Kanađanke, koja je uspela u sedmom gemu da vrati izgubljeni servis i da priđe na 4:3.
Već u sledećem stigla je do izjednačenja, čak i pored toga što je druga teniserka sveta imala brejk loptu.
Do kraja prvog seta igralo se gem za gem, da bi na kraju Lejla Fernandez uspela da slavi u tajbrejku rezultatom 7:3.
Ipak, ni taj početni zaostatak u setovima nije uticao psihološki na iskusniju Beloruskinju koja je u prvom gemu drugog seta ponovo nije dozvolila protivnici da osvoji poen, i usledio je novi brejk.
Sabalenka je zatim bez problema povela sa 2:0 u gemovima, ali je mlada Kanađanka uspela da se vrati u četvrtog gemu, kada je "ukrala" servis Beloruskinji za 2:2.
I sve do devetog gema ponovo su obe teniserke sebično čuvale sopstveni servis, a onda je Sabalenka podigla nivo igre i uspela da dođe do novog brejka za 5:4, da bi na kasnije sjajnim servisima privela drugi set kraju rezultatom 6:4.
Lejla Fernandes - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2021
SPORT
Novo tenisko čudo – srušila je Ukrajinku i stala uz rame Ruskinji: „Ona osvaja svet!“
Ušlo se u treći set, očekivalo se da bi starija i bolje rangirana Beloruskinja trebalo da materijalizuje sve što je na njenoj strani, ali se to nije dogodilo.
Prvo je u šestom gemu čudo iz Kanade napravilo brejk i povelo 4:2, da bi već u sledećem Sabalenka uspela da nadoknadi zaostatak.
Ekspresno se stiglo do 4:4, usledila je nova drama u igri čeličnih nerava, a na kraju je Lejla Fernandez bila ta koja se radovala, pobedivši 6:4, i to na impresivan način jer je na samom kraju brejknula favorizovanu Beloruskinju.
Čudo od deteta i 73. teniserka sveta nastavlja svoju bajku u Njujorku, ujedno i najlepšu priču na ovogodišnjem US Openu.
Na poslednjem stepeniku čega je Ema Radukanu, a s obzirom na to koga je sve srušila na putu do finala - Naomi Osaku, Anđeliku Kerber, Elenu Svitolinu, teško da će se neko usuditi unapred da je otpiše.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2021
SPORT
„Đoković nije heroj kao Federer i Nadal, ali...“
Saša Zverev i Novak Đoković, ATP kup 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2021
SPORT
Đoković saznao termin duela sa Zverevim
Srpski teniser Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2021
SPORT
Novak oborio Federerov rekord, ali sistem kaže: „Ne!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala