- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novo tenisko čudo – srušila je Ukrajinku i stala uz rame Ruskinji: „Ona osvaja svet!“

© AFP 2023 / ELSALejla Fernandes
Lejla Fernandes - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2021
Pratite nas
Lejla Fernandes, kanadska teniserka, postala je najmlađa polufinalistkinja US opena posle Marije Šarapove, nakon pobede protiv Eline Svitoline
Tinejdžerka Lejla Fernandes nastavila je da fascinira ljubitelje belog sporta svojim partijama na US open.
Mlada Lejla pobedom nad Elinom Svitolinom, ukrajinskom teniserkom, rezultatom 6:3, 3:6, 7:5, postala je najmlađa polufinalistkinja Grend slema u Sjedinjenim Američkim Državama posle Marije Šarapove, bivše ruske teniserke.
Šarapova je zapanjila svet kada je 2005. godine sa samo 18 godina ušla u polufinale US opena, a 16 godina kasnije Ruskinja je dobila naslednicu, i to kakvu.
Lejla je 6. septembra napunila 19 godina,a na svom bajkovitom putu u Njujorku savladala je čak dve nekada najbolje teniserke sveta koje su i dalja na vrhu piramide u belom sportu.
Fernandes je pobedila Naomi Osaku, japansku teniserku koja je bila jedna od favoritkinja za osvajanje trofeja.
Zatim se Lejla pomučila, ali napravila novi podvig pobedom nad Anđelik Kerber, takođe bivšom najboljom teniserom sveta koja je trenutno 17. Na listi.
Tako je stigla do Ukrajinke Svitoline kojoj je relativno lako uzela prvi set. Elina je u drugoj deonici igrala znatno bolje, međutim delovalo je da mlada Lejla čuva u džepu tajno oružje.
I tako je i bilo...
Kanađanka je ušla spremno u treći, odlučujući set gde je iskusna Svitolina znala da je zaustavi u prelomnim trenucima, ali u onom ključnom ne.
Dve teniserke igrale su taj-brejk koji je ipak pripao mladoj nadi. Publika je bila u transu, svet je gledao novu junakinju.
Lejla je nakon meča bila oduševljena atmosferom i imala je samo reči hvale za svoju rivalku, petu teniserku sveta.
„Iskreno, ne znam ni sama kako se osećam. Tokom celog meča bila sam nekako nervozna. Pokušavala sam da uradim ono što mi je trener rekao. Zahvaljujući publici, bodreći me i navijači da ne odustanem, uspela sam da pobedim“, zahvalna je mlada senzacija navijačima.
„Svitolina, ona je sjajna, borila se, trčala. Čast mi je što sam imala prilike da se suočim sa njom“, imala je lepe reči Lejla za protivnicu.
Da svet nije ostao imun na nestvaran talenat Fernadesove, posvedočio je i proslavljeni košarkaš Medžik Džonson koji je na svom Tviter nalogu objasnio koliko je oduševljen igrom tinejdžerke.
„Ako niste videli najuzbudljiviju igračicu na US openu, 19-godišnju Lejlu Fernandes, zaista ste mnogo propustili. Ona osvaja svet“, napisao je čuveni as Los Anđeles Lejkersa.
I zaista ona deluje kao da može da osvoji svet, ali i trofej na US openu. Do toga je dele još dva meča.
Holger Rune i Novak Đoković – US open - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2021
SPORT
Odustao od reprezentacije – da bi izbegao Đokovića?!
Naomi Osaka, Sinsinati 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2021
SPORT
Uznemirujući nastup: Šampionka u suzama najavila kraj /video/
Novak Đoković i Marijan Vajda - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2021
SPORT
Đoković puca od smeha, a Vajda kao na vašaru: „Napred, napred! Nije dobro, moraćemo ponovo!“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala