- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Demokrate: Abazoviću, obori Vladu ako imaš petlju; URA: A vi više ne hoblujete parket…

© Flickr / Sputnjiku ustupila Vlada Crne GorePremijer Crne Gore Zdravko Krivokapić
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2021
Pratite nas
Demokrate Alekse Bečića i URA Dritana Abazovića nastavljaju žestoko javno prepucavanje koje iznova potresa temelje Vlade Zdravka Krivokapića.
Nakon sinoćnjeg televizijskog intervjua lidera URA i potpredsednika Vlade, demokrate su mu poručile:
„Izvoli, politički mangupe, sruši Vladu ako imaš petlje“.
Iz URE odgovaraju Demokratama da kad završe hoblovanje parketa u Skupštini, konačno pokrenu izmjenu tužilačkih zakona.

Demokrate: Dritan bi da prikrije istinu

Demokratska Crna Gora u vrlo oštrom saopštenju, između ostalog, poručuje:
„Čovjek koji je zabio nož u leđa svima sa kojima je koalirao i koji su mu bili nadređeni, nastavlja u svom prepoznatljivom stilu. Misli da će neviđenom medijskom histerijom nakon 5. septembra prikriti istinu, sakriti svoju prevrtljivost, sakriti to što konstantno pokušava da sjedi na deset stolica. Preigrao si se Abazoviću, provalili su te svi, provalili su te i Crnogorci, i Srbi, i pripadnici manjinskih naroda, jer vide da kod tebe nema trunke iskrenosti. Njima se ovih dana gadi od toga kako napadno pokušavaš da se obračunavaš sa premijerom i kupiš zasluge za uspješnu akciju 5. septembra, a bio si protiv te akcije, protiv ustoličenja i sve vrijeme solirao, kako bi DPS preuzela vlast i kontrolu nad Cetinjem i Crnom Gorom”, ističu iz Demokrastke Crne Gore.
Kako su kazali, Abazović koji je najviše od svih dobio u Vladi, koji jedini ima članove Vlade, obrušava se na drugih 37 poslanika koji nemaju nijednog člana Vlade i prijeti da će on nekog rušiti.
„Obori Vladu ako imaš petlje. Nemaš naravno i samo blefiraš da bi pokušao da trguješ kao mnogo puta do sada. Drugo, mi više ne znamo šta ti misliš o Tužilaštvu, jer posle neke uspješne akcije odmah ih hvališ, tvituješ i kupiš zasluge, a nakon par sati napadaš, pa sve tako u krug…”

URA: Drago nam je da više ne hoblujete parkete

Građanski pokret URA saopštio je da im je drago da su kolege u Demokratama i dalje prisutne i da su odmrzle svoje političko djelovanje.
„Kada je makar to utvrđeno i kada su oprane sve zavjese u Skupštini Crne Gore, hoblovan sav parket i zamijenjene keramičke pločice, šta je od krucijalnog emancipatorskog značaja za evropski put Crne Gore, pozivamo ih da shvate ozbiljnost uloge koju imaju u aktuelnim procesima i da konačno pokrenu izbor Tužilačkog savjeta“, poručili su u Građanskom pokretu URA.
„Pošto nemamo vremena za dječje rasprave i poznati višedecenijski vokabular DPS, pozivamo kolege iz Demokrata da pokažu elementarnu ozbiljnost u svom djelovanju i odmrznu važne političke procese, poput izbora Tužilačkog savjeta, kao što su u subotu veče naglo odmrzli svoje političko djelovanje i krenuli u gašenje požara bezolovnim benzinom”, odgovorili su u Građanskom pokretu URA.
URA je poručila Demokratama da ne jurišaju na ministra unutrašnjih poslova i direktora Uprave policije, jer je sektor bezbjednosti jedini isporučio konkretne rezultate i Crnu Goru zaista približio EU.
Demokrte su sinoć optužile URU da jedino njihovi poslanici nijesu potpisali incijativu SNP-a za opoziv Đukanovića, dok je iz URE odgovoreno da oni inicijativu podržavaju.
URA ima četiri poslanika u crnogorskom parlamentu, ali je tas na vagi i kontroliše bezbjedonosni sektor.
Zastave Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2021
REGION
„Rat“ Demokrata i URA: Ko (ni)je potpisao predlog za opoziv Đukanovića /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala