- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Rat“ Demokrata i URA: Ko (ni)je potpisao predlog za opoziv Đukanovića /foto/

© Sputnik / Nebojša PopovićZastave Crne Gore
Zastave Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2021
Pratite nas
Dve crnogorske stranke, Demokrate i URA, povele su „rat“ na društvenoj mreži Fejsbuk – a razlog je potpisivanje inicijative Kluba poslanika Socijalističke narodne partije za pokretanje postupka smene predsednika Crne Gore Mila Đukanovića u Skupštini. Koplja su ukrštena oko tvrdnje da poslanici Građanskog pokreta URA nisu potpisali inicijativu.
Tu informaciju je najpre objavio crnogorski list „Dan“, spekulišući o mogućim razlozima koji su navodno GP URA, predvođen potpredsednikom crnogorske vlade Dritanom Abazovićom, doveli do nepotpisivanja inicijative za smenu Đukanovića. Ubrzo se na zvaničnoj Fejsbuk stranici oglasio Građanski pokret URA, navodeći da je reč o lažnoj vesti, optuživši stranku Demokratska Crna Gora da stoji iza toga.
„Lažna vest iz kuhinje Demokratske Crne Gore preko naručenog teksta na Portalu ‘Dan’. Isti medij je samo dan pre objavio tekst u kojem smo nedvosmisleno podržali inicijativu SNP-a za razrešenje Đukanovića, da bi večeras po diktatu Demokrata objavili sasvim drugu stvar“, navela je URA na Fejsbuku uz fotografije oba teksta koji je objavio list „Dan“.
Nakon objave URA, oglasile su se i Demokrate.
Ta stranka je na Fejsbuku objavila dokument za koji tvrdi da je originalan.
„Imajući u vidu da URA tvrdi kako informacija da nisu potpisali opoziv Đukanovića nije tačna, evo originalnog dokumenta“, napisali su iz Demokratske Crne Gore uz dokument na kojem se vidi da nema potpisa pojedinaca iz GP URA.
Međutim, iz GP URA u komentarima na svoju objavu navode da dokument još nije stigao do njihovog poslaničkog kluba.
„Čim bude, potpisi su tu“, tvrde iz URA.
Potpredsedni Vlade Crne Gore Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2021
REGION
Dritan Abazović: Ako bude novi ministar policije, biće i novi izbori
Na koji način i da li će se varnice između Demokrata i URA ugasiti, kao i hoće uskoro svi poslanici vladajuće koalicije staviti svoj potpis na inicijativu za razrešenje Đukanovića ostaje da vidimo.
Podsetimo, pre nekoliko dana Socijalistička narodna partija Crne Gore dostavila je poslaničkim klubovima vladajuće većine inicijativu za opoziv crnogorskog predsednika Mila Đukanovića, smatrajući da postoje dovoljni i opravdani razlozi da Skupština pokrene postupak razrešenja.
Mediji su ubrzo objavili da su sve članice vladajuće koalicije u Crnoj Gori načelno podržale tu inicijativu.
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2021
REGION
Demokrate: Abazoviću, obori Vladu ako imaš petlju; URA: A vi više ne hoblujete parket…
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala