- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Čuvari granica Savezne države: Ruski i beloruski lovci stupili na zajedničko dežurstvo /video/

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaVišenamenski lovac Su-35 u pratnji aviona predsednika Rusije na putu za Siriju
Višenamenski lovac Su-35 u pratnji aviona predsednika Rusije na putu za Siriju - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2021
Pratite nas
Posade lovaca Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i Ratnog vazduhoplovstva Belorusije stupile su na zajedničku dužnost u okviru formiranja centra za zajedničku obuku pilota, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
„Na aerodromu Baranoviči u Brestskoj oblasti posade ruskih lovaca Su-30SM stupile su na zajedničku dužnost u cilju zaštite vazdušnih granica Saveza Rusije i Belorusije“, navodi se u saopštenju.
Dodaje se da je letački sastav spreman za izvršavanje svih zadataka, uključujući presretanje vazdušnih meta i primoravanje aviona koji narušavaju granice na prizemljivanje.
Danas su počele zajedničke rusko-beloruske vojne strateške vežbe „Zapad 2021“, a manevri će se sprovoditi istovremeno na 14 poligona u dve zemlje. Pored toga, u okviru manevara grupa brodova Baltičke flote isplovila je u more.
U cilju odbijanja vazdušnog napada na teritoriji Zapadnog vojnog okruga u okviru vežbi „Zapad 2021“ na borbeno dežurstvo PVO stupile su jedinice sistema S-400, protivavionski raketni sistemi „Pancir S“, radari.
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da vežbe nisu usmerene ni protiv koga. U vežbama će učestvovati oko 200.000 vojnika, na stotine jedinica tehnike, uključujući tenkove, oklopna vozila, brodove i avijaciju.
Rusko-beloruske vojne vežbe - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2021
RUSIJA
Oko 200.000 vojnika, na stotine jedinica tehnike: Počinju strateške rusko-beloruske vojne vežbe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala