- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Pet neobičnih saveta kako neutralisati neprijatan miris luka

CC0 / piksabej / Beli luk
Beli luk - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2021
Pratite nas
Sumporna jedinjenja koja se nalaze u crnom i belom luku reaguju sa bakterijama u ustima i stvaraju neprijatan miris. Međutim, neprijatnog zadaha se lako možemo osloboditi u domaćim uslovima, piše ruski portal „Rus.tvnet“.
1. Odmah nakon konzumiranja luka potrebno je isprati usta toplom vodom i pojesti malo peršuna. Peršun ne samo da ubija bakterije koje se nalaze u ustima, već štiti i zube i desni. Na taj način onemogućava da se širi neprijatan zadah luka.
2. Miris crnog i belog luka iz usta se može lako otkloniti, ako se pojede nekoliko oraha, badema ili semenki pinjola, plodova bora.
3. Kako bi se odstranio miris luka potrebno popiti čašu mleka, a najbolje je hranu bogatu belim i crnim lukom jesti 20 minuta pre obroka.
4. Savetuje se da se posle jela operu zubi i očisti jezik. U tom slučaju će miris luka nestati za nekoliko minuta. Pored toga, odličan neutralizator mirisa je kora citrusa, pre svega limuna.
5. Najefikasnije se neprijatan zadah može otkloniti konzumiranjem nekoliko zrna kardamona, biljke iz familije đumbira. Jak ukus i miris semenki kardamona ubijaju bakterije koje su izvor neprijatnog mirisa.
Crni luk - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
RUSIJA
Ruski nutricionista otkriva ko ne sme da jede crni luk
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala