- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak: On je „čekićar“, ali sam ja odigrao najbolji tenis ove godine

© REUTERS / Geoff BurkeNajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser planete, posle preokreta se vratio i uspeo na dominantan način da savlada Matea Beretinija (3:1) za plasman u polufinale US Opena, gde ga čeka Saša Zverev. Nole je posle trijumfa pričao o strašnim servisima Italijana, nazivajući ga „čekićarem”.
Poznato je da Novak ima specijalnu tehniku umirivanja protivnika, kojeg pusti da se razmaše u prvom setu, da potroši snagu, a onda mu uzme noge, dok je Endi Rodik, bivši američki teniser na to dodao da Srbin uzima i „dušu”.
Takav je bio slučaj i u četvrtfinalu US Opena, gde je Mateo Beretini poveo posle prvog seta 7:5, ali je onda usledila Đokovićeva rapsodija i Italijan je „počišćen”.
„Sjajan meč, mnogo energije na terenu i van njega. Mateo je dobar igrač, uvek kada igramo je neizvesno. Kada sam izgubio prvi set, uspeo sam to da arhiviram i da nastavim dalje, da podignem nivo igre na viši nivo i ova tri seta su moj najbolji tenis ove godine. Svako ima drugačije tehnike smirivanja, način da bude fokusirani na sledeći poen. Najteže je ostati fokusiran. Tenis je zanimljiv sport, morate sa svim stvarima sami da se borite, nemate na koga da se oslonite. Ovo je jedna nova lekcija za mene i mogućnost da i dalje napredujem", istakao je Novak posle velike pobede.
A, onda je posvetio nekoliko rečenica o izuzetno brzim i snažnim servisima koji su jedno od glavnih oružja Matea Beretinija.
Novak Đoković sa osmehom na licu tokom Olimpijskih igara u Tokiju - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2021
SPORT
Ne, kuća Novaka Đokovića nije opljačkana
„Ne želim da izgubi prvi set, to je nešto što se dogodilo i u prethodnim mečevima. Želim da počnem dobro, to je cilj. Ali, Beretini ima strašan servis, zato ga zovu 'čekićar'. Jedan od najboljih servera, morao sam da budem fokusiran u svakom momentu", istakao je prvi teniser sveta koji je uspeo da izađe na kraj sa „raketama“ koje šalje Italijan.
Naredna prepreka Đokoviću na putu ka rekordnom 21. Grend slem trofeju biće Saša Zverev.
Podsetimo, Nemac ruskog porekla ga je eliminisao u polufinalu Olimpijskih igara, a kasnije je osvojio zlatnu medalju, onu koju Novak još nema u svojoj prebogatoj kolekciji.
„Zverev je u neverovatnoj formi, niže pobede. Posle Vimbldona nije izgubio, osvojio je zlato u Tokiju, a i u Njujorku je prilično ubedljivo obezbedio polufinale. Poznajem njegovu igru, imao sam set i brejk u Tokiju, ali je uspeo da preokrene. Biće to veliki izazov, on je jedan od najboljih tenisera trenutno“, nahvalio je kolegu Novak.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2021
SPORT
Federer je favorit za legendu, a Đoković ima „jedan uslov“
Ruski teniser Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2021
SPORT
"Kada ne igram, gledam Novakove mečeve jer uživam"
Novak Đoković i Marijan Vajda - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2021
SPORT
Đoković puca od smeha, a Vajda kao na vašaru: „Napred, napred! Nije dobro, moraćemo ponovo!“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala