- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Federer je favorit za legendu, a Đoković ima „jedan uslov“

© AP Photo / Seth WenigNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2021
Pratite nas
Rod Lejver, nekadašnji australijski teniser rekao je da će pružiti ruku Novaku Đokoviću ukoliko osvoji US open i tako bude prvi teniser od 1969. godine koji je došao do kalendarskog Grend slema.
Čuveni Lejver jedini je čovek u istoriji tenisa koji je osvojio sva četiri Grend slema u istoj godini, ali mu je za petama Đoković kome ove sezone fali samo titula sa US opena.
Kako se Novak bliži novom, istorijskom peharu, Lejver bi mogao da bude sve manje uveren u svoje tvrdnje da je Rodžer Federer najbolji teniser svih vremena.
Australijanac je rekao da će čestitati Đokoviću na kalendarskom Grend slemu, ukoliko on uspe da dođe do njega.
„Pružiću mu ruku – ako uspe da osvoji sva četiri slema u godini. Biće mi drago ako postane deo kluba“, rekao je Rod Lejver koji nije toliko uveren u to da Novak ove sezone može da istorije.
Iako Australijancu neće biti teško da čestita Novaku, to neće promeniti njegov pogled na to ko je najbolji teniser svih vremena.
Još ranije je Lejver govorio o tome da Novak jeste „pretnja“ i da je na njega potrebno obratiti pažnju, ali za njega kruna očito ostaje kod Švajcarca.
„Mnogi misle, kao i ja da je Federer najbolji teniser u istoriji. Ali, Novak postepeno gradi učinak, treba da se obrati pažnja na njegovu karijeru. Ipak pripada grupi najboljih igrača“, objasnio je u ranijem intervjuu za španske medije Australijanac.
Iako Novak iza sebe ima neverovatno uspešnu sezonu u kojoj je došao do tri Grend slem titule, Rodžer je taj koji je pre tri godine bio uključen uz osnivanje „Lejver Kupa“ koji nosi ime upravo po teniskoj legendi.
Jasno je da između njih postoji veliko poštovanje, ali brojevi će na kraju reći ko je napisao istoriju.
Ukoliko Novak osvoji trofej na US openu to će u njegovoj bogatoj karijeri biti 21. Grend slem pehar. Time bi iza sebe Đoković ostavio Rafaela Nadala i Rodžera Federera koji imaju po 20.
Upitno je koliko će Federer moći da zapreti Đokoviću nakon što se vrati na teren, s obzirom da je igrao daleko ispod proseka za svoj nivo igre tokom cele sezone, pa se kasnije i povukao zbog treće operacije kolena.
Inače, Novak Đoković u noći između srede i četvrtka (02.30) igra protiv Matea Beretinija meč četvrtfinala US opena, te budite uz Sputnjik koji će uživo ispratiti duel srpskog i italijanskog tenisera.
Ruski teniser Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2021
SPORT
"Kada ne igram, gledam Novakove mečeve jer uživam"
Novak Đoković i Marijan Vajda - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2021
SPORT
Đoković puca od smeha, a Vajda kao na vašaru: „Napred, napred! Nije dobro, moraćemo ponovo!“ /video/
Novak Đoković i Mateo Beretini - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2021
SPORT
Italijani imaju „nešto“ za Đokovića: „Moglo bi da bude korisno“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala