- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Kalašnjikov“ povećava porodicu automata AK-12 /video/

© Sputnik / Alekseй Panьšin / Uđi u bazu fotografijaAutomatska puška AK TR3, koja predstavlja civilnu verziju automata AK-12 koji koriste jedinice kopnene vojske Oružanih snaga Rusije.
Automatska puška AK TR3, koja predstavlja civilnu verziju automata AK-12 koji koriste jedinice kopnene vojske Oružanih snaga Rusije. - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2021
Pratite nas
Holding „Kalašnjikov“ radi na uvećanju porodice automata AK-12, kao i na novim modelima, saopštila je pres služba kompanije „Kalašnjikov“.

„Kalašnjikov" proširuje porodicu automata AK-12 sa, pre svih, modelom AK-12SP. Ovaj automat je verzija AK-12 sa tehničkim rešenjima koja povećavaju njegovu efikasnost“, rekli su u pres službi.

Najvažnija osobina AK-12SP je modernizovana ergonomija.
„Zadnji deo AK-12SP je modernizovan i omogućava optimalni položaj glave strelca prilikom gađanja uz upotrebu optičkog nišana", saopštila je pres služba.
AK-12SP je prilagođen tako da ga mogu koristiti i dešnjaci i levoruki, što je omogućeno dvostranim osiguračem.

„Automat može biti opremljen interfejs sistemima ‘Pikanti’ i ‘M-luk’ za instaliranje sistema za nišanjenje“, navode u kompaniji „Kalašnjikov“.

Kompanija trenutno proizvodi automat AK-12 koji je modernizovan nakon eksploatacije u vojsci.
Automat AK-12SP je prvi put bio predstavljen na forumu „Armija-2021“. Težina automata bez šaržera i ostalih komponenti je 3,6 kilograma. Početna brzina metka je 900 metara u sekundi, a tempo paljbe 600-700 metaka u minuti.
Novi automat Kalašnjikov AK-19 - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2021
Po čemu je jedinstven novi ruski automat „Kalašnjikov“ AK-19 /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala