- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Na Cetinju politika zloupotrebila veru“: Đukanović sa izaslanikom Vatikana

© AP Photo / Risto BozovicCrnogorski predsednik Milo Đukanović
Crnogorski predsednik Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2021
Pratite nas
Dramatiku na događajima na Cetinju ne stvara versko, već političko pitanje i zloupotreba vere u političke svrhe, rekao je predsednik Crne Gore Milo Đukanović, tokom sastanka sa apostolskim nuncijem, monsinjorom Luiđijem Pecutom.
Đukanović je istakao „zabrinutost za obnovljene retrogradne ideje u regionu“ i naglasio da „Crna Gora mora da brani sebe uz punu svest da je najvažnije očuvati mir, stabilnost, međuetnički i međuverski sklad“, prenela je RTCG.
„To su najveće tekovine moderne Crne Gore, odbranjene u prethodnih 30 godina iskušenja tokom kojih je Crna Gora bila pribežište za pripadnike raznih vera i nacija, što smatramo moralnim kapitalom kojeg se nećemo odreći. Da bi čuvali taj kapital, moramo čuvati državu i siguran sam da ćemo uspeti“, poručio je predsednik Crne Gore.
Đukanović je, kako je saopšteno, iskazao visoko poštovanje za moralni i duhovni ugled Svete stolice u svetu i zahvalnost za podršku koju je papa Franja u više navrata uputio Crnoj Gori i njenom narodu.
Apostolski nuncije Pecuto je, uz zahvalnost za prijem, iskazao razumevanje za zabrinutost i podsetio na sasvim drugačiji društveni momenat prilikom prethodnog susreta dvojice sagovornika.
On je uz ocenu da je ponekad stvari potrebno posmatrati sa distance i da će pomoć Vatikana svakako doći, i kazao da će obavestiti Vatikan o onome što se dogodilo na Cetinju kroz objektivan prikaz svih strana, uključujući i predsednikovu zabrinutost.
„Budite hrabri, zato što uvek moramo da vidimo kako ići napred uprkos svima i uprkos svemu“, kazao je Pecuto, saopšteno je iz kabineta predsednika Crne Gore.
Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2021
REGION
Zahtev za smenu Mila Đukanovića: Svi poslanički klubovi iz vlasti podržali inicijativu
Mitropolit Joanikije u cetinjskom manastiru - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
REGION
Mitropolit otkriva šta se dešavalo u noći uoči ustoličenja
Putevi na prilazu Cetinju su zatvoreni, na ulasku u grad kulja crni gusti dim - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2021
REGION
Sprečena dva opasna scenarija: Crnoj Gori pretio povratak u preddržavno stanje /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala