- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski poslanik: Ponašanje EP u vezi sa izborima za Dumu – mešanje u naše unutrašnje stvari

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
Pratite nas
Evropski parlament se sprema da sredinom septembra razmotri izveštaj s preporukom evropskim vlastima da ne priznaju legitimitet izbora za Dumu i pre njihovog održavanja, a tako nešto može se okarakterisati samo kao mešanje u unutrašnje poslove Rusije, kaže šef Odbora Dume za međunarodna pitanja Leonid Slucki.
Slucki navodi da se radi o izveštaju Odbora EP za inostrane poslove i da će biti na dnevom redu 14. septembra u okviru jesenjeg zasedanja parlamenta.

„Razmatranje je previđeno za 14. septembar, tj. tri dana pre početka glasanja u Rusiji! Očigledno da ih ne brine baš mnogo situacija u kojoj je redosled stvari naopak, oni su spremni da unapred daju ocene i to bez ikakvih zaključaka monitoring misija“, napisao je Slucki na svom Telegram kanalu.

Prema njegovom mišljenju, pozive da se ne prizna legitimitet novog saziva Dume treba tumačiti isključivo kao mešanje u unutrašnja pitanja Rusije.
„Ali, mi nećemo dopustiti da bilo koje spoljne sile vrše uticaj na izbore ili da pokušavaju da spekulišu na toj osnovi“, istakao je Slucki.
On je dodao da Rusija ima pravo da računa na ocene koje su nezavisne od rusofobnog kursa kolektivnog Zapada i objektivne jer se izborna kampanja sprovodi po svim demokratskim standardima, transparentno i pošteno.
Izbori se održavaju od 17-19. septembra.
Bira se saziv Dume u narednih pet godina.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2021
Lavrov: Zapad pokušava da stvori pojas nestabilnosti oko Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala