- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kombinacija lekova i domaćih preparata: Ruski pulmolog savetuje kako da brže izlečite kašalj

© Depositphotos.com / ImagepointfrPrehlada - ilustracija
Prehlada - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
Pratite nas
Kašalj je reakcija organizma na infekciju koja se može zadržati čak i nakon ozdravljenja. Pulmolog, generalni direktor klinike „Lor Astma“ Sergej Purasev objašnjava za Sputnjik da je pored lekova za lečenje kašlja dobro da se koristi masnoća životinjskog porekla, kao i obloge od slačice.
Bronhitis, upala pluća, sezonska akutna virusna respiratorna infekcija i akutna respiratorna bolest često su praćene kašljem, pomoću koga se disajni putevi čiste od sluzi. To je zaštitna reakcija organizma, a da biste je suzbili, morate se izboriti sa samom bolešću, ističe pulmolog.
„Kašalj je uvek znak da se radi o upali, a upala znači – mikrobi. Obavezno je uzimanje antivirusnih, antimikrobnih lekova. Takođe će pomoći lekovi protiv zapaljenja (antiinflamatorni), a lekar može prepisati i hormonalne lekove da se uzimaju kratkovremeno – dva, tri dana“, objašnjava on.
U zavisnosti od težine bolesti, kašalj može da traje prilično dugo – od pet do 15 dana. Ako se radi o težem obliku bolesti – upali pluća ili bronhitisu, bez odgovarajućeg lečenja možete kašljati ceo život, upozorava Purasev.
Da bi kašalj brže iščezao, pulmolog savetuje da se pored neophodnih lekova koriste i dodatna sredstva. Kako kaže, bilo koje trbušno salo je veoma efikasno u borbi protiv kašlja.

„Osim što nas snabdevaju kiseonikom, pluća su 'peć' našeg organizma. Čim pojedete komad masti ili je popijete, ona počinje da 'zagreva' pluća. Iz jednog grama masti oslobađa se devet kalorija, 'peć' se zagreva, krv se greje. Ako zagrejete pluća, date im mast, dobro će se osećati. Ako je malo masti, čovek je duže bolestan i kašlje“, objašnjava pulmolog, koji savetuje da se u te svrhe koristi masnoća od jazavca, guske, medveda i lisice.

Pored toga, ozdravljenje mogu ubrzati i obloge od slačice.
„Obloge od slačice je takođe dobra opcija. One daju efekat zagrevanja zbog čega upala prolazi“, zaključuje pulmolog.
Crni luk - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
RUSIJA
Ruski nutricionista otkriva ko ne sme da jede crni luk
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala