- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Severna flota u akciji: Oslobađanje naftne platforme od „terorista“ na Arktiku /video/

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaNaftna platforma "Prirazlomna"
Naftna platforma Prirazlomna - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2021
Pratite nas
Jedinstveni snimci stižu iz Barencovog mora, gde su održane vojne vežbe ruske Severne flote. Marinci su se prvi put iskrcali na naftnu platformu „Prirazlomna“, prenosi televizija „Zvezda“.
Prema scenariju vojnih vežbi, naftnu platformu su zauzeli teroristi. Posada se sakrila u specijalnim prostorijama, nakon čega je zatražila pomoć od brodova Severne flote koji su se nalazili u blizini.
Mornare nije trebalo dugo čekati. Odred se podelio u grupe i detaljno pregledao sve prostorije. Antiteroristička grupa je delovala tiho kako ne bi privukla pažnju protivnika. Pucanje je zabranjeno, jer se radi o naftnoj platformi.

Uprkos tome što su ruski mornari prvi put na naftnoj platformi, delovali su koordinisano bez ijedne reči: svaki pokret je mnogo puta uvežbavan na treninzima u jedinicama, na poligonima i brodovima. Nakon što su zauzeli centar veze, teroristi su pokušali da pozovu u pomoć brod na kome su doplovili. Međutim, ruski vojnici su onesposobili sve protivnike pre nego što su ovi uspeli da shvate šta se događa.

U očajničkom pokušaju da ponovo zauzmu platformu, brod sa koga su se teroristi iskrcavali u čamcima, pokušao je da se probije do „Prirazlomne“. Veliki protivpodmornički brod Severne flote „Severomorsk“ krenuo je da ga presretne. Videći da su ruski vojnici ozbiljni, protivnički brod je usporio.
Na kraju su „teroristi“ onesposobljeni, a ruski vojnici će ih izručiti vlastima, kao što pravila zahtevaju.
Vojnici ruske Severne flote  - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
RUSIJA
Šojgu: Rusija jača vojno prisustvo na Arktiku, pravi 150 novih objekata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala