Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučićeva poruka Milu: Nećete pokoriti Srbiju

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2021
Pratite nas
U intervjuu na TV Prva srpski predsednik Aleksandar Vučić komentarisao je događaje u Crnoj Gori i poručio crnogorskom predsedniku Milu Đukanoviću da on neće upravljati Srbijom, dok Srbija ne želi da upravlja Crnom Gorom.
U poslednjih trideset godina, Crna Gora je na svakojake načine pokušavala da upravlja Srbijom - kako preko kriminala, tako i preko funkcionera, rekao je Vučić.
"Mi smo te ljude počistili i nastavićemo to čišćenje", izjavio je predsednik Srbije.
Prema Vučićevim rečima, nemire na Cetinju indukovao je deo crnogorskih političara.
On je ocenio da je dobro da je vlada Crne Gore promenila svoju odluku u vezi ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i čestitao crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću što je država pokazala da ima instrumente da može da sprovede što je nameravala.
„Najavljivane su tenzije, protesti protiv ustoličenja. Partijski organizovani skupovi. Cetinje je mesto u kojem je preko 90 odsto stanovništva orijentisano protiv SPC, gde postoji izražena mržnja prema svima koji pripadaju nekim drugim narodima sem Crnogorskom. Ali čak ne bih rekao da je to stvarna mržnja, već indukovana od strane dela političara u Crnoj Gori. Bilo je logično očekivati što se zbivalo“, naglasio je Vučić za TV Prva.

Joanikije na važnom mestu, da radi na smanjenju tenzija

Vučić je izjavio je da je na ustoličenom mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju da nastavi da brine o vernom narodu u CrnojGori, kao i da radi na smirivanju tenzija.
Vučić je podsetio da je već juče, dan uoči ustoličenja, čestitao mitropolitu Joanikiju.
“On je na veoma važnom mestu, i mora da brine o celokupnom vernom narodu u Crnoj Gori, dodatno da radi na pomirenju na, smanjivanju tenzija, strasti i verujem da će sa patrijarhom Porfirijem, nastaviti to da čini”, rekao je Vučić za TV Prvu.
On je dodao da je naše da sagledavamo posledice I da vidimo šta je na nama da činimo.
Na pitanje da li je bila ugrožena bezbednost patrijarha i mitropolita, Vučić je rekao da je, kada se dolazi na takav način, budući da su na Cetinje došli helikopterom, jasno da stvari nisu jednostavne.
“Oni su sleteli na zemljište iza manastira, uspeli da dođu helikopterom. Sačekali su ih pripadnici specijalne policije i uveli u manatri”, rekao je Vučić.
Dodao je da zna ko ih je čuvao, da su to različiti ljudi, na različitim mestima, ali nije želeo detaljnije da govori o tome.
Ustoličenje mitropolita Joanikija - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2021
REGION
Ustoličeni mitropolit Joanikije poručio: Služiću bratskom pomirenju u Crnoj Gori
Joanikije i Porfirije stigli u Podgoricu - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2021
REGION
„Biblijski događaj, preovladao je razum“ - poruka iz Hrama u Podgorici/video, foto/
Dolazak patrijarha Porfirija na Cetinje - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2021
REGION
Dramatične scene sletanja patrijarha i mitropolita na Cetinje /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala