- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanac započeo, Albanac nastavio – Đoković na meti „teorija zavere“

© AP Photo / Alberto PezzaliNajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2021
Pratite nas
Čitav niz komentara iz rubrike „teorija zavere“ izrodio se pošto je Olga Danilović, srpska teniserka, odustala od takmičenja na US openu, a razmere diskusije su stigle dotle da je Petrit Seljimi, nekadašnji šef diplomatije samoproglašene države Kosovo* izjavio da je Novak Đoković ekstremni desničar i antivakser.
Lavinu je pokrenuo, ko drugi, nego Ben Rotenberg, američki novinar koji je svoju reputaciju izgradio na osnovu negativnih komentara na račun Đokovića.
Njega je baš na konferenciji za medije najboljeg tenisera sveta zanimalo šta on ima da kaže o Danilovićevoj i njenom najavljenom duelu sa Naomi Osakom, teniserkom koja je veliku pažnju izazvala ne svojim igrama, već mentalnim problemima i odnosom prema medijima.
Srpska teniserka Olga Danilović na US openu - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2021
SPORT
Otkriveno zašto je Olga odustala od US opena, Novak ne mora da brine
Olga je morala da se povuče sa turnira zbog zdravstvenih razloga, a Rotenberg je iskoristio priliku da započne „teoriju zavere“.
„Danilovićeva se povukla zbog zdravstvenih razloga, kako je objavljeno iz US opena. Čekamo dalja objašnjenja, ali vredi napomenuti da je istovetan izraz korišćen kada je Žil Simon napustio takmičenje jer je bio u kontaktu sa osobom zaraženom virusom korona“, rekao je Rotenberg.
Novak Đoković sa osmehom na licu tokom Olimpijskih igara u Tokiju - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2021
SPORT
Novakove lekcije iz svlačionice
Dalje – američki novinar je implicirao da ta situacija stavlja znak pitanje pred Novakom Đokovićem, nije pomenuo njegovo ime, ali je bilo jasno na koga se odnosi.
„Ako je slučaj da je Olga kontakt, odmah se javljaju bojazni da bi jedan čovek koji napada osvajanje Grend slema mogao da bude upleten u to...“, naveo je Rotenberg.
Olga se oglasila...
„Tužna sam da moram da odustanem. Ne osećam se dobro proteklih dana, ali to nema veze sa virusom korona“, navela je Danilovićeva.
Rotenberg je, ipak, nastavio sa osvrtom na Đokovića.
„Nadam se da sa Olgom nije ništa ozbiljno... Što se Đokovića tiče, činjenica da je on mnogo bolji od svih rivala stavlja vakcinaciju na prvo mesto njegovih rivala u trci za Grend slem. Uprkos njegovom velikom profesionalizmu, on ostavlja sebe ranjivim pošto je nevakcinisan. Ako pročitate moj članak, videćete koliko su Đoković i Danilovićeva bliski, koliko joj pomaže i da joj je mentor“, naveo je Rotenberg.
On je podsetio i da su „bliski kontakti“ zaraženih igrača podložni diskvalifikaciji samo ako nisu vakcinisani.
I to je bilo dovoljno da se u diskusiju uključi Seljimi.
„Možda ste u pravu, Đoković je poznat kao antivakser i ekstremni desničar na Balkanu. Sumnjam u to da je on dvolični pragmatik koji se verovatno vakcinisao kako bi omogućio sebi stavak karijere i priliv novca“, istakao je Seljimi.
Teorija za teorijom, Đoković je tema za sve i svakakve, a sankcija za svakakve izjave upućene najboljem igraču sveta nema, osim za njega samog, stalnu metu za raznorazne komentare i čoveka koji se tokom života i karijere suočavao sa brojnim sankcijama, za razliku od svojih rivala.
I bez obzira na sve – najbolji je na svetu!
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2021
SPORT
Novak je opet video pravo lice Amerike /video/
Denis Šapovalov i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2021
SPORT
Kada ne ide – Novak ima rešenje! /foto/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2021
SPORT
Novak o vakcini, pritisku, tituli i – Spajdermenu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala