- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Otkriveno zašto je Olga odustala od US opena, Novak ne mora da brine

© AFP 2023 / SARAH STIERSrpska teniserka Olga Danilović na US openu
Srpska teniserka Olga Danilović na US openu - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2021
Pratite nas
Srpska teniserka Olga Danilović povukla se sa US opena pred meč drugog kola sa japanskom teniserom Naomi Osakom, a nešto kasnije i otkrila da razlog povlačenja jeste bolest, ali da nije u pitanju virus korona, što su dobre vesti po Novaka Đokovića.
Danilovićeva se, kako se navodi, povukla iz medicinskih razloga.
Trenutno 145. teniserka sveta trebalo je da se sastane sa aktuelnom šampionkom turnira, nakon što je u prvom kolu eliminisala Amerikanku Ališu Parks.
Nažalost, u treće kolo se plasirala Osaka, koja čeka pobednicu duela u kojem se sastaju Kaja Kanepi i Lejla Fernandez.
Nešto kasnije, Olga se oglasila na društvenim mrežama i otkrila razlog odustajanja.
„Pozdrav svima, izuzetno mi je žao što sam morala da se povučem sa turnira danas. Danima se ne osećam dobro. Nije kovid u pitanju, već virus zbog kojeg se osećam veoma slabo. Uz svu pomoć medicinskog tima US opena, ipak nije bilo bezbedno da izađem na teren. Hvala svima na podršci, i jedva čekam da se vratim na US open i kao i uvek dam svoj maksimum“, navela je Danilovićeva.
Vredi istaći i da su ovo dobre vesti za Novaka Đokovića, pošto su brojni novinari istakli zabrinutost zbog toga što su Olga i prvi favorit za osvajanje US opena bili u kontaktu tokom turnira.
Američki novinar Ben Rotenberg je prethodno zapazio da je kod diskvalifikacije Žila Simona u zvaničnom saopštenju naveden isti razlog kao kod Olge – „iz medicinskih razloga“ – a on je izbačen sa turnira jer je njegov trener bio pozitivan na testu, iako je on bio negativan.
Ovogodišnja pravila nalažu da će svako ko bude u bliskom kontaktu sa nekim ko je zaražen virusom biti diskvalifikovan sa turnira, ukoliko nije vakcinisan, ali brige ne bi trebalo da bude jer, kako je navela, Olgin problem nije korona.
Tinejdžera izdalo telo – Đoković u drugom kolu US opena!
Zverev žestoko po Cicipasu: To nije normalno!
Debakl čoveka koji je „pobedio“ Đokovića u Americi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala