- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Da li Ukrajina i Amerika imaju "tajni plan za Donbas"

© AP Photo / Evan VucciPredsednici Ukrajine i SAD, Vladimir Zelenski i Džozef Bajden tokom sastanka u Beloj kući
Predsednici Ukrajine i SAD, Vladimir Zelenski i Džozef Bajden tokom sastanka u Beloj kući - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2021
Pratite nas
Američka i ukrajinska strana mogle su postići "tajni sporazum" o Donbasu tokom ili nakon sastanka predsednika SAD i Ukrajine Džozefa Bajdena i Vladimira Zelenskog u Vašingtonu, navodi portal "Strana", pozivajući se na izvor u diplomatskim krugovima.
"Minsk 2 je jedini danas međunarodno priznati sporazum za uspostavljanje mira u Donbasu. Ćutnje o njemu nakon sastanka u Vašingtonu je zabrinjavajući signal", navodi se u saopštenju.
Oni su dodali da to može ukazivati na to da Vašington ne želi da učestvuje u pregovorima, kao i na to da postoji dogovor o Donbasu koji "za sada ne iznose u javnost".
"Prema drugoj verziji, koju mnogi smatraju teorijom zavere, Bajden i Stejt department aktivno nagovaraju Zelenskog da ide na kompromis o Donbasu i na realizaciju formule Štajnmajera", saopštio ej izvor.
Podsetimo, ranije je savetnik ukrajinskog predsednika Aleksej Arestovič saopštio da je Kijev skinuo sa dnevnog reda Minske sporazume.
Zastava Ukrajine se vijori na zgradi Vrhovne rade u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2021
RUSIJA
Ruski senator upozorio Kijev: Odustajanje od Minskih sporazuma može obnoviti borbe u Donbasu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala