- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski senator upozorio Kijev: Odustajanje od Minskih sporazuma može obnoviti borbe u Donbasu

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaZastava Ukrajine se vijori na zgradi Vrhovne rade u Kijevu
Zastava Ukrajine se vijori na zgradi Vrhovne rade u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2021
Pratite nas
Ruski senator Vladimir Džabarov smatra da je izjava savetnika delegacije Ukrajine u trilateralnoj kontakt-grupi Alekseja Arestoviča o tome da se Ukrajina „skinula s udice“ Minskih sporazuma – neodgovorna.
„To je izjava čoveka koji ne razume da povlačenje Ukrajine iz Minskih sporazuma može biti podsticaj za obnavljanje borbenih operacija u Donbasu“, rekao je parlamentarac za televiziju RT.
Kako je dodao, poseta predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog Vašingtonu pokazala je da „Amerikanci neće vaditi kestenje iz vatre zbog Ukrajine“.
Džabarov je pretpostavio da će izjave, poput one koju je dao Arestovič, dovesti do toga da Nemačka i Francuska, garanti Minskih sporazuma, okrenu leđa Ukrajini.
„I Ukrajina će ostati sama sa svojim problemima“, konstatovao je senator.
Arestovič je u petak izjavio da se Ukrajina skinula „sa udice“ Minskih sporazuma o rešavanju sukoba u Donbasu i nazvao to „ogromnim dostignućem“. On je ovo izjavio nakon posete ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog Sjedinjenim Američkim Državama i njegovog razgovora sa američkim liderom Džozefom Bajdenom.
U aprilu je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao da se tim Zelenskog „vrpolji kako može“ u pokušajima da preokrene Minske sporazume i da ih ne treba „ispuštati sa udice“.
Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov istakao da je sprovođenje Minskih sporazuma o Donbasu „jedino moguće sredstvo za rešavanje sukoba“.
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2021
RUSIJA
Zaharova: Ukrajina kao riba na tiganju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala