- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Ukrajina kao riba na tiganju

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2021
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je izjavu savetnika kijevske delegacije u trilateralnoj kontakt grupi i savetnika šefa kabineta predsednika Ukrajine Alekseja Arestoviča o odustajanju od Minskih sporazuma.
„‘Evo uspešno sam se skinula sa udice. Probila sam se, veliko postignuće’, pomislila je riba udobno se smestivši u tiganju i u mislima pozdravila ribare“, napisala je Zaharova na svom kanalu na Telegramu.
Arestovič je u petak izjavio da se Ukrajina skinula „sa udice“ Minskih sporazuma o rešavanju sukoba u Donbasu i nazvao to „ogromnim dostignućem“. On je ovo izjavio nakon posete ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog Sjedinjenim Američkim Državama i njegovog razgovora sa američkim liderom Džozefom Bajdenom.
U aprilu je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao da se tim Zelenskog „vrpolji kako može“ u pokušajima da preokrene Minske sporazume i da ih ne treba „ispuštati sa udice“.
Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov istakao da je sprovođenje Minskih sporazuma o Donbasu „jedino moguće sredstvo za rešavanje sukoba“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala