- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski senator: Američka ekonomija će pući kao mehur

CC0 / Pixabay / Dolar i američka zastava
Dolar i američka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2021
Pratite nas
Ruski senator Aleksej Puškov predviđa Sjedinjenim Američkim Državama novu ekonomsku krizu, sličnu događajima iz 2008-2009. godine.
„Ustvari, same Sjednjene Američke Države danas predstavljaju ogroman finansijski mehur. A mehuri neminovno pucaju“, napisao je Puškov na Telegramu.
Prema njegovim rečima, Amerika oživljava ekonomiju nakon pandemije prodajom hartija od vrednosti i povećanjem duga, što vodi ka finansijskom pregrevanju. Kako je dodao, Rusija se u proteklih nekoliko godina obazrivo povukla iz američkih državnih obveznica.

„Pad Sjedinjenih Američkih Država kao hegemona neće se ograničiti jednim padom u Avganistanu, a takođe se neće ograničiti na oblast geopolitike“, konstatovao je senator.

Podsetimo, još u proleće 2018. godine Rusija je počela da naglo smanjuje ulaganje u američke državne obveznice. U maju je ulaganje smanjeno za oko 150 miliona dolara – do 3,8 milijardi dolara, pokazuju podaci Ministarstva finansija SAD.
Početkom jula, Ministarstvo finansija Rusije je izvršilo operaciju, izbacivši u potpunosti dolar iz Fonda nacionalnog blagostanja.
Dolar i američka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
SVET
"Ekonomist" predviđa veliki rat u svetu zbog kraha američke dominacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala