- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

NATO posmatrači prisustvovali Međunarodnim vojnim igrama u Srbiji

© Sputnik / Lola ĐorđevićEkipa Rusije na cilju „Trke heroja"
Ekipa Rusije na cilju  „Trke heroja  - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2021
Pratite nas
Posmatrači iz zemalja NATO-a prisustvovali su takmičenjima Međunarodnih vojnih igara u Srbiji i Kataru, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
U 15 faza igara održanih na teritoriji 11 zemalja organizovan je rad 37 grupa stranih stručnjaka iz 22 zemlje sa pet kontinenata.
„Ove godine kao posmatrači na takmičenju 'Patrola na putu' i 'Čuvar reda', koja su održana u Kataru i Srbiji, prisustvovali su predstavnici iz zemalja bloka NATO-a“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva.
Takmičenje „Aviadarts“ u Rjazanjskoj oblasti prvi put je posetila delegacija iz Japana. Pored toga, prvi put su interesovanje za Međunarodne vojne igre pokazale Indonezija i Malezija.
Najviše stranih posmatrača prisustvovalo je takmičenju „Desantni vod“ u kome je učestvovalo 18 zemalja. Indija i Vijetnam poslale su 25 svojih predstavnika.
Podsetimo, u Srbiji je prvi put održano takmičenje vojne policije „Čuvar reda“ u okviru Međunarodnih vojnih igara. Prvo mesto je osvojio srpski tim, a Rusima je pripala srebrna medalja.
Treće mesto je osvojila ekipa iz Kazahstana.
Međunarodne vojne igre počele su 22. avgusta i završavaju se 4. septembra. Održane su na teritoriji 11 država (Rusija, Alžir, Jermenija, Belorusija, Vijetnam, Iran, Katar, Kazahstan, Kina, Srbija, Uzbekistan). U njima je učestvovalo preko 5.000 vojnika koji su podeljeni na 277 timova iz 42 zemlje sveta.
Ekipa Srbije na prvoj prepreci tokom „Trke heroja - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2021
SRBIJA
Srpski vojni policajci pobedili na međunarodnom takmičenju „Čuvar reda“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala