Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srpski vojni policajci pobedili na međunarodnom takmičenju „Čuvar reda“

© Sputnik / Lola ĐorđevićEkipa Srbije na prvoj prepreci tokom „Trke heroja"
Ekipa Srbije na prvoj prepreci tokom „Trke heroja - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2021
Pratite nas
Ekipa vojnih policajaca Vojske Srbije pobednik je Međunarodnog takmičenja vojnopolicijskih jedinica „Čuvar reda“ održanog u Kraljevu.
Prvo mesto u generalnom plasmanu, u konkurenciji još pet ekipa iz Ruske federacije, Kazahstana, Irana, Kipra i Katara, naši momci odbranili su i nakon najzahtevnije discipline ovog nadmetanja, „Trke heroja“, na vojnom poligonu Beranovac.
Drugo mesto u generalnom poretku pripalo je Ruskoj Federaciji čija je ekipa najbrže savladala stazu pobedivši tako u „Trci heroja“, ali je to bilo nedovoljno da ugrozi prednost Srbije.
© Sputnik / Lola ĐorđevićPobednička ekipa Srbije na Međunarodnom takmičenju vojnopolicijskih jedinica "Čuvar reda".
Pobednička ekipa Srbije na Međunarodnom takmičenju vojnopolicijskih jedinica Čuvar reda. - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2021
Pobednička ekipa Srbije na Međunarodnom takmičenju vojnopolicijskih jedinica "Čuvar reda".
Po rečima kapetana Milana Kovačevića, za razliku od prvog dana kada ekipa nije pružila svoj maksimum, drugu treću i četvrtu fazu takmičenja su odradili kao na treningu
„Danas smo odradili sve kako smo planirali. Znali smo cilj, išli hladne glave, dali sve od sebe, pa se šest meseci truda isplatilo. Presrećni smo“, rekao je Kovačević.
© Sputnik / Lola ĐorđevićDrugoplasirana ekipa Rusije na takmičenju "Čuvar reda".
Drugoplasirana ekipa Rusije na takmičenju Čuvar reda. - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2021
Drugoplasirana ekipa Rusije na takmičenju "Čuvar reda".
Na pitanje koja je prepreka predstavljala najveći izazov, kapetan Kovačević kaže da je prvi deo staze najzahtevniji i crpi najviše energije i da je ekipa Srbije, za razliku od drugih ekipa, taj deo staze odradila taktički rasporedivši snagu za sam finiš trke gde je potrebna kako fizička, tako i mentalna snaga cele ekipe.
„Nadam se da će Srbija i sledeće godine organizovati ovo takmičenje, da će biti više ekipa. Ove godine je bilo šest reprezentacija, ali je konkurencija ipak bila jaka, samim tim što smo pobedili Rusiju koja je organizator ovog takmičenja, osećamo se kao prvaci sveta“, zaključio je Kovačević.
Takmičenje Čuvar reda - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2021
SRBIJA
„Čuvar reda“ bliži se kraju: Srbi i Rusi prednjače /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala