Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Sastanak SNS i SPS, na čelu delegacija Vučić i Dačić

© Foto : instagram/buducnostsrbijeavAleksandar Vučić i Ivica Dačić
Aleksandar Vučić i Ivica Dačić - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2021
Pratite nas
U sedištu Socijalističke partije Srbije počeo je sastanak rukovodstava SNS i SPS posvećen nastavku saradnje dve stranke „u realizaciji ciljeva državne i nacionalne politike, kao i pripremama za predstojeće izbore“.
Na čelu delegacija dve stranke su predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić i šef socijalista Ivica Dačić.
Oko 16 sati u sedište socijalista na Studentski trg došli su Vučić, premijerka Ana Brnabić, potpredsednici SNS Aleksandar Šapić, Marija Obradović, Miloš Vučević, Milenko Jovanov i predsednik IO Darko Glišić.
U delegaciji socijalista su, pored Dačića, i funkcioneri te stranke Branko Ružić, Dušan Bajatović, Predrag Marković, preneo je Tanjug.

Antić: Zajednička lista SNS i SPS

Funkcioner Socijalističke partije Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da zbog brojnih zajedničkih rezultata vladajuće koalicije ima logike da se ozbiljno razmotri zajednička lista Srpske napredne stranke i socijalista na izborima 3. aprila, jer bi to, po njegovoj oceni, bilo i bolje i celishodnije.
„Mislim da postoji visok stepen logike da razmatramo scenario da na izbore idemo i sa zajedničkom listom, naprosto sama kampanja i sama struktura obraćanja i Srbiji i biračima i promocija svega što smo zajedno uradili ima logike da se potpuno ozbiljno razmatra scenario da je bolje i celishodnije da se na sve izbore ide sa zajednčkom listom“, rekao je Antić za TV Tanjug.
Antić je dodao da SPS i SNS imaju izuzetnu dobru saradnju kao i ostali parteri na listama obe partije i da ta saradnja traje od 2012. godine.
„Ona je bazirana na zajedničkim prioritetima i vizijama, sve što radimo je deo vizije kao i ukupan odnos prema ključnim nacionalnim pitanjima i prioritetima i segmentima u kojima Srbiju želimo da unapredimo, u zdravstvu, energetici, obrazovanju“, rekao je on.
Na pitanje da li je to dovoljno za zajedničku predizbornu kampanju Antić kaže da zaboravljamo izbore 2017. godine kada je Aleksandar Vučić bio zajednički kandidat i kada je on pobedio u prvom krugu.
„Ako smo u zajedničkoj politici ostvarili sve te rezultate potpuno je prirodno da se očekuje i od SNS i SPS da podrže Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima aprila 2022. godine“, rekao je Antić.
Na pitanje da li SPS može samostalno da izađe na parlamentarne i beogradske izbore, Antić kaže da će se razgovarati i procenjivati.
Prema njegovim rečima, „tu postoji spinovanje u medijima koji prave famu“, jer smatra da je logičan zajednički nastup, ako su istog dana predsednički izbori, na kojima je zajednički kandidat Aleksandar Vučić, beogradski i možda parlamentarni izbori.
Danas ćemo imati sastanak rukovodstava SNS i SPS i predsednika Aleksandra Vučića, rekao je Antić i naglasio da će se dodatno o izborima razgovarati unutar stranke.
„Donećemo najbolje odluke i za Srbiju i za našu partiju i koaliciju“, rekao je Antić.
Na pitanje koliko se SPS „utopio“ u SNS i koliko imaju svojih birača, Antić kaže da pažljivo prati medijsku sliku koja se kreira poslednjih nedelja i da misli da i „tu ima dosta spinovanja i da se prenebregava činjenica da se SPS drži čvrsto na dvocifrenoj podršci“.
„Ne mogu da dozvolim da nam spočitavaju da gubimo podršku i biračko telo i da to rade oni koji su mnogo slabiji od nas i izgubili su veliku podršku. Imamo stabilno biračko telo, dvocifrene rezultate na nivou Srbije, potrebu da čuvamo integritet i identitet. Verujem da to uspešno radimo. Nije lako biti manji koalicioni partner i to zahteva da budemo još aktivniji na terenu i u medijima“, rekao je Antić.
SRBIJA
Na sastanku vlasti i opozicije predložen datum za predsedničke, parlamentarne i beogradske izbore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala