- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Mirovni sporazum Rusije i Japana mora biti zasnovan na realnosti

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2021
Pratite nas
Neophodno je uzeti u obzir realnu situaciju kada je u pitanju mirovni sporazum sa Japanom i imati garancije da Amerika neće postavljati raketne sisteme blizu ruskih granica, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na plenarnoj sednici Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku.

„Potrebno je uzeti u obzir realnost. Razgovarajući o mirovnom sporazumu mi moramo obezbediti i mirnu budućnost, a to znači, da se moramo zaštiti od iznenađenja koja mogu biti povezana sa razmeštanjem američkih oružanih snaga i udarnih raketnih sistema u blizini naših granica“, rekao je Putin.

Predsednik Rusije je takođe naveo da smatra nonsensom odsustvo mirovnog sporazuma između Rusije i Japana i to u trenutku kada su obe strane zainteresovane za normalizaciju odnosa i saradnju.
„Smatramo da je odsustvo takvog dokumenta nonsens. Pre svega, jer su i Rusija i Japan zainteresovani za potpunu normalizaciju naših odnosa. Imam u vidu naš zajednički strateški interes u razvoju saradnje. Uvek smo govorili o tome da je neophodno uvažavati rezultate koji su utvrđeni međunarodnim dokumentima, rezultate Drugog svetskog rata. Mi nikada nismo odustali od dijaloga koji vodi stvaranju mirovnog sporazuma“, izjavio je Putin na plenarnom zasedanju Istočnog ekonomskog foruma.
Istočni ekonomski forum održava se od 2. do 4. septembra u kampusu Dalekoistočnog federalnog univerziteta u Vladivostoku. Njegova glavna tema ove godine su nove mogućnosti za Daleki istok u svetu koji se menja. Generalni medijski partner Foruma je informativna agencija RIA Novosti.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2021
RUSIJA
Putin otkrio šta je apsolutni prioritet za Rusiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala