- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Krivokapić: Pojedine političko-kriminalne strukture ne biraju sredstva da unesu nemir

© Flickr / Sputnjiku ustupila Vlada Crne GorePremijer Crne Gore Zdravko Krivokapić
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2021
Pratite nas
Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je da su mir, razumevanje, uvažavanje različitosti, stabilnost i međubratska sloga najviše vrednosti Crne Gore koje niko nema pravo da ugrozi.
„Da se iskoreni zla krv među braćom bio je najsvetliji cilj naših predaka još od vremena Svetog Petra Cetinjskog, koji je to posvedočio svojim životom, i čitavog sebe založio u toj borbi. Zato ja kao predsednik Vlade Crne Gore odbijam da može da postoji bilo čiji interes, bilo lični, bilo određene grupacije u našem društvu, a koji može da opravda ugrožavanje te naše najznačajnije vrednosti. Nažalost, svedoci smo da pojedine političko-kriminalne strukture, koje strahuju od skorih reformi u pravosuđu, koje zebu da će ruka pravde konačno da zagospodari Crnom Gorom, sada ne biraju sredstva da unesu nemir i tenzije među braćom, našim prijateljima, komšijama i kumovima, samo zarad očuvanja pozicija i materijalne koristi“, naveo je Krivokapić.
Kao premjer Crne Gore dužan je, kako kaže, da upozori sve časne i poštene crnogorske građane da ne nasedaju na manipulacije onih koji su zarad lične koristi i privilegija spremni da i rođenu braću gurnu u sukob, prenosi Dan.
„Sa ovog mesta pozivam sve relevantne društveno-političke, ali i medijske aktere, da pre svega pokažu odgovornost prema našoj zajedničkoj kući Crnoj Gori i našim građanima, i učine sve kako bi se bespotrebno narasle tenzije smirile. Crna Gora je majka svih nas, zato je naša zajednička obaveza da se prema njoj tako i odnosimo. Država istovremeno svim crnogorskim građanima garantuje stabilnost i poštovanje javnog, reda, mira i Ustavnog poretka. Nećemo dozvoliti bilo kome da ugrozi građanski mir u Crnoj Gori, a što je i jedan od najvećih evropskih vrednosti, dok će oni koji to pokušaju morati da odgovaraju pred zakonom i demokratskim institucijama Crne Gore“, istakao je on.
Sve crnogorske građane poziva da ne nasedaju na provokacije.
„Država će svima garantovati ličnu bezbjednost i sigurnost, a ja kao predsednik Vlade Crne Gore obećavam da Crnu Goru više niko ne može zaustaviti na putu reformi i blagostanja kako bi naša zemlja pokazala svima punu zrelost društva koje napreduje ka Evropskoj uniji i postala punopravna i uzorna članica Evropske unije“, poruka je premijera.
Duško Marković - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2021
REGION
„Još ima vremena“: Bivši crnogorski premijer o ustoličenju na Cetinju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala