Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kancelarija za KiM: Petkoviću ponovo zabranjen ulaz na KiM

© Tanjug / TARA RADOVANOVICDirektor Kancelarije za Kosovu i Metohiju Petar Petković
Direktor Kancelarije za Kosovu i Metohiju Petar Petković - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2021
Pratite nas
Vlasti privremenih institucija u Prištini zabranile su danas direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću da poseti južnu srpsku Pokrajinu, što je treća po redu zabrana Prištine glavnom srpskom pregovaraču u tehničkom dijalogu, saopštila je Kancelarija za KiM.
Kako se navodi, zabrana Petkoviću, uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine, dodatno pokazuje nespremnost Prištine da normalizuje odnose sa Beogradom, te da predstavlja, navodi se, flagrantno kršenje sporazuma o slobodi kretanja i sporazuma o posetama zvaničnika, prenosi Tanjug.
„Ta zabrana i protivpravno ponašanje Prištine biće svakako tema predstojećih razgovora u Briselu, posebno imajući u vidu da je poseta uredno i na vreme najavljena u skladu sa sporazumom“, navodi se u saopštenju.
Kancelarija za KiM ocenjuje da je posebno neosnovano obrazloženje privremenih institucija da je razlog za zabranu posete polaganje kamena-temeljca za novu zgradu Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici tokom prethodne posete Petkovića, jer, kako se navodi, ne postoji način da iko zabrani zvaničnom Beogradu da pomaže svom narodu u pokrajini.
Direktor Petković je danas i sutra trebalo da boravi na KiM i obiđe nekoliko privrednih subjekata gde je država Srbija obezbedila nova radna mesta, kao i da poseti više socijalno ugroženih porodica i uruči pomoć, saopštila je Kancelarija za KiM.
Polaganje kamena temeljca za gradnju novog Univerziteta u Prištini - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2021
Položen kamen temeljac za novi Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala